Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Aki csinált már savanyú...

Aki csinált már savanyú káposztát otthon, megmondaná mikor tekinthető késznek?

Figyelt kérdés
Én most csináltam először, de fogalmam sincs mikortól tehetem hűvös helyre. A felső réteg nem finom és fehéres is lesz a lé minden nap a tetején, de ami alul van az nagyon finom savanyú :) De nem vagyok biztos benne, hogy jó már azt meg nem akarom, hogy túl korán kerüljön hidegre...
2010. nov. 25. 18:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Pedig azt csak kóstolás útján lehet megállapítani sehogy máshogy. A tejsavas erjedés nyilván kiforrja a felesleges anyagokat máshova ne tudja csak a tetejére.Ha jó akkor műanyagzacskóba kell tenni kinyomni a levegőt és lehegeszteni.
2010. nov. 25. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Hű, köszönöm szépen a választ! :) Akkor gondolom jó, mert ízlik :D
2010. nov. 25. 19:22
 3/4 doboszoli ***** válasza:

Javaslom szerezz be szlovák cseréphordót, nem nagy költség. A teteje "kotyogóként" működik, nem jut be levegő, nincs nyálkásodás.

A gyalult káposzta hófehér legyen, mert a zöldes még nem a savanyítani való fajta, erre ügyelj.

10 kiló káposzta, 20 deka só. MÉRLEG!

Szorosan bedöngölni, (a hordó max 2/3-áig), majd a tető köré vizet töltve, mehet a konyhába.

Ha beindult a forrás,(2-3) nap, AZONNAL hűvös helyre vinni,a forrás itt fejeződik be(1-2-3 hét). Ha melegen hagyod, kinyomja a lét.

Forrás végeztével a hordó száját, tetejét megtisztítva, tiszta étolajat önts a tető köré, az nem párolog el.

Nyárig fogyasztható.

Ja! a fűszereket érdemes kis gézlabdacsokba kötni, és az egyes rétegek közé úgy berakni, nem kell a káposztában evéskor hajkurászni.

Sok sikert!

2010. nov. 26. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ezt megfogadom , legközelebb így csinálom!
2010. nov. 27. 10:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!