Aki csinált már savanyú káposztát otthon, megmondaná mikor tekinthető késznek?
Javaslom szerezz be szlovák cseréphordót, nem nagy költség. A teteje "kotyogóként" működik, nem jut be levegő, nincs nyálkásodás.
A gyalult káposzta hófehér legyen, mert a zöldes még nem a savanyítani való fajta, erre ügyelj.
10 kiló káposzta, 20 deka só. MÉRLEG!
Szorosan bedöngölni, (a hordó max 2/3-áig), majd a tető köré vizet töltve, mehet a konyhába.
Ha beindult a forrás,(2-3) nap, AZONNAL hűvös helyre vinni,a forrás itt fejeződik be(1-2-3 hét). Ha melegen hagyod, kinyomja a lét.
Forrás végeztével a hordó száját, tetejét megtisztítva, tiszta étolajat önts a tető köré, az nem párolog el.
Nyárig fogyasztható.
Ja! a fűszereket érdemes kis gézlabdacsokba kötni, és az egyes rétegek közé úgy berakni, nem kell a káposztában evéskor hajkurászni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!