Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Igaz az, hogy a savanyú...

Igaz az, hogy a savanyú káposztát lábbal tapossák?

Figyelt kérdés
Mert imádom, de ha tényleg így van, akkor inkább nem eszek többet.
2008. aug. 27. 15:57
 1/10 anonim válasza:
75%
Nem hallottam , hogy lábbal taposnák. A szőlő az amit mi kiskorunkban lábbal tapostunk, mikor bort csináltunk. De szerintem nem. Én is szeretem nagyon!!!
2008. aug. 27. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, régen lábbal taposták be a nagy hordóba, hogy minél kevesebb levegő szoruljon a szálak közé. Utána meg patakkővel (vagyis, olyan nagy sima vulkáni kővel, ami a patakban van) nyomatták, ugyancsak a légmentesítés miatt. Miután levet enged, akkor már az elzárja a levegőtől, akkor meg azért kell a kő, hogy ne ússzon a tetején a káposzta.

Manapság már vagy kis hordóval csinál valaki, és akkor kézzel be lehet nyomkodni, vagy pedig nagyüzemileg, és akkor nem kínoskodik a taposással, hanem belenyom némi vegyszert, amitől nem büdösödik meg.

2008. aug. 27. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Ó, lelombozódtam :(( Sem a lábbal, kézzel való taposást, sem a vegyszereket nem szeretem :(( Akkor nem eszek káposztát :((

Köszönöm szépen a válaszokat!

2008. aug. 27. 17:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

ne légy màr ilyn,tudod én külföldön élek és itt van program ahol megmutatjàk,mi hogy készül,hàt a felvàgottak meg kolbàszok,a bàcsi belenyuöl könyökig hogy megvizsgàlja milyen a massza àllaga,majd az ujjàt lenyalja,és ujra belenyul a masszàba,na hàt akkor azt se együnk?

meg a szölö,hàt a bor azt se igyunk?

annyi minden van,amihez idegen ember keze vagy làba kell,és mi pedig fogyasszuk,most ne ezen gondolkodj,hidd el ezek a személyek tisztàk,és makk egészségesek(ellenörzésen esnek àt)

a vegyszerrel kapcsolatban:manapsàg majdnem mindenben van valami vegyszer.

szerintem félre a negativ gondolatokkal,

2008. aug. 27. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát elég finnyás vagyok sajnos. Abba azért nehezen tudok belegondolni, hogy valaki a lábával tapossa azt a kaját, amit én később megeszek. Egyébként tudom, hogy bármilyen kajától lehetne ennyi erővel undorodni (néha elő is fordul velem...)
2008. aug. 27. 20:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire finnyás vagy, csináld magad!


[link]

2008. aug. 28. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Talán egyszer megpróbálom. Miért is ne? Jó ötlet!! Köszönöm!!!
2008. aug. 28. 09:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Tudod miből csinálják a virslit és a párizsit?Maradék cafatokból és csontport is kevernek hozzá,úgyhogy nem feltétlenül kell emberi láb,kéz hogy undorító legyen.Sokszor jobb ha nem tudunk sokat.
2008. aug. 28. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Én ezeket az ételeket nem fogyasztom... pedig gyerekkoromban imádtam mindkettőt, de már teljesen más az ízük. Pedig lehet, hogy régen is ezzel az eljárással készítették, csak "amiről nem tudunk, nem fáj" alapon jó étvággyal megettem :)) Inkább eszek egy almát, ha megéhezek, de ezeket nem... Ja, konzervet sem eszek, mert egy darabig dolgoztam konzervgyárban (még diákkoromban), iszonyú gusztustalan dolgokat láttam!! Szerintem egyébként azóta vagyok ilyen finnyás!
2008. aug. 28. 16:13
 10/10 anonim ***** válasza:
18%

:) Apám még lábbal csinálja. Előtte persze alaposan lábat mos, és a lavórból közvetlenül a dézsába lép.


Lehet, hogy másnak ez undorító, de számomra a világ legfinomabb savanyúsága :)

2009. febr. 4. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!