Igaz az, hogy a savanyú káposztát lábbal tapossák?
Valóban, régen lábbal taposták be a nagy hordóba, hogy minél kevesebb levegő szoruljon a szálak közé. Utána meg patakkővel (vagyis, olyan nagy sima vulkáni kővel, ami a patakban van) nyomatták, ugyancsak a légmentesítés miatt. Miután levet enged, akkor már az elzárja a levegőtől, akkor meg azért kell a kő, hogy ne ússzon a tetején a káposzta.
Manapság már vagy kis hordóval csinál valaki, és akkor kézzel be lehet nyomkodni, vagy pedig nagyüzemileg, és akkor nem kínoskodik a taposással, hanem belenyom némi vegyszert, amitől nem büdösödik meg.
Ó, lelombozódtam :(( Sem a lábbal, kézzel való taposást, sem a vegyszereket nem szeretem :(( Akkor nem eszek káposztát :((
Köszönöm szépen a válaszokat!
ne légy màr ilyn,tudod én külföldön élek és itt van program ahol megmutatjàk,mi hogy készül,hàt a felvàgottak meg kolbàszok,a bàcsi belenyuöl könyökig hogy megvizsgàlja milyen a massza àllaga,majd az ujjàt lenyalja,és ujra belenyul a masszàba,na hàt akkor azt se együnk?
meg a szölö,hàt a bor azt se igyunk?
annyi minden van,amihez idegen ember keze vagy làba kell,és mi pedig fogyasszuk,most ne ezen gondolkodj,hidd el ezek a személyek tisztàk,és makk egészségesek(ellenörzésen esnek àt)
a vegyszerrel kapcsolatban:manapsàg majdnem mindenben van valami vegyszer.
szerintem félre a negativ gondolatokkal,
:) Apám még lábbal csinálja. Előtte persze alaposan lábat mos, és a lavórból közvetlenül a dézsába lép.
Lehet, hogy másnak ez undorító, de számomra a világ legfinomabb savanyúsága :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!