Van még rajtam kívül, aki annyira utálja a hagymát, hogy még a pörköltet is anélkül főzi?
Hát erre szoktam mondani, hogy "ízlések és pofonok ..."
No, én is azt mondom, hogy akkor az a kaja már nem biztos, hogy pörkölt, csak valami olyasmi, attól az még lehet jó is. (Talán egyszer majd kipróbálom)
Te viszont próbáld meg a következőt: hogy egy kisebb fajta hagymát darabolj apróra, mellé 1-2 zöldpaprikát vékony karikára, amikor éppencsak (nagyon gyorsan) átforgattad őket a zsíron (olajon), önts rá egy korty vizet, gyorsan borítsd be. Ettől a hagyma + zöldpaprika átpuhul, bepépesedik, ezáltal meglesz az íze, + az a sűrű szaft, ami kell ahhoz, hogy fincsi pörkölted (paprikás-krumplid legyen).
De megpróbálhatod (ha a pénztárcád engedi), a fehér, nemesített saláta-hagymával is. Annak semmi "illata", igaz hogy egy kicsit drágább, de a pörköltek alapját, szaftját, ízét ugyanúgy megadja.
Én is imádom a hagymát, úgyhogy elég egyedi eset vagy.
Nincs is jobb egy forró hagymakrémlevesnél sajttal. Nyami.
13-as
Nem észrevehetetlen annak aki érzékeny rá,én pl. köménymaggal vagyok így,hogy egy szemet megérzek és nem eszem tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!