Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van még rajtam kívül, aki...

Van még rajtam kívül, aki annyira utálja a hagymát, hogy még a pörköltet is anélkül főzi?

Figyelt kérdés
Állítólag, hülye vagyok :)De nem szeretem, ez van.Mindenbe beleeszi magát a szaga és alig lehet kiszellőztetni, az íze elnyom minden mást.Nagy ritkán előfordul, hogy valamilyen ételbe teszek, ha valaki erre nagyon megkér, de szerintem delikáttal tökéletesen helyettesíthető, mivel abban is van hagyma, annyi, amennyi nekem elég.A pörköltet, paprikás krumplit, lecsót is anélkül csinálom például nem teszek bele hagymát, mégis nagyon finom, még senkinek nem volt rá panasza:) , csak senki mástól nem hallottam még ilyet, ezét kérdezem,ez ilyen egyedi eset?
2012. okt. 19. 10:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hát, az lehet, hogy nem dinsztelem meg eléggé.Mindíg olyan hamar elkezd barnulni, megégetni meg nem akarom, így aztán nem puhul meg igazán, csak inkább belefő az étel levébe.
2012. okt. 19. 12:01
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát erre szoktam mondani, hogy "ízlések és pofonok ..."


No, én is azt mondom, hogy akkor az a kaja már nem biztos, hogy pörkölt, csak valami olyasmi, attól az még lehet jó is. (Talán egyszer majd kipróbálom)

Te viszont próbáld meg a következőt: hogy egy kisebb fajta hagymát darabolj apróra, mellé 1-2 zöldpaprikát vékony karikára, amikor éppencsak (nagyon gyorsan) átforgattad őket a zsíron (olajon), önts rá egy korty vizet, gyorsan borítsd be. Ettől a hagyma + zöldpaprika átpuhul, bepépesedik, ezáltal meglesz az íze, + az a sűrű szaft, ami kell ahhoz, hogy fincsi pörkölted (paprikás-krumplid legyen).

De megpróbálhatod (ha a pénztárcád engedi), a fehér, nemesített saláta-hagymával is. Annak semmi "illata", igaz hogy egy kicsit drágább, de a pörköltek alapját, szaftját, ízét ugyanúgy megadja.

2012. okt. 19. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
A férjem hasonló eset. Bár ő nincs ennyire a hagyma ellen, viszont bármibe is főzök hagymát, bármi olyat főzök, aminek az alapja hagyma, nem elég apróra vágnom, le kell reszelni. Azt mondja, ha a szájában találkozik egy apró darabbal pl. egy pörköltben, elmegy az étvágya. Nem lehet neki megmagyarázni, hogy a hagyma alapos dinsztelés után észrevehetetlen az ételben, teljesen szétmegy.
2012. okt. 19. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Én is imádom a hagymát, úgyhogy elég egyedi eset vagy.

Nincs is jobb egy forró hagymakrémlevesnél sajttal. Nyami.

2012. okt. 19. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

13-as

Nem észrevehetetlen annak aki érzékeny rá,én pl. köménymaggal vagyok így,hogy egy szemet megérzek és nem eszem tovább.

2012. okt. 19. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!