Van még rajtam kívül, aki annyira utálja a hagymát,
hogy még a pörköltet is anélkül főzi?
Figyelt kérdés
Állítólag, hülye vagyok :)De nem szeretem, ez van.Mindenbe beleeszi magát a szaga és alig lehet kiszellőztetni, az íze elnyom minden mást.Nagy ritkán előfordul, hogy valamilyen ételbe teszek, ha valaki erre nagyon megkér, de szerintem delikáttal tökéletesen helyettesíthető, mivel abban is van hagyma, annyi, amennyi nekem elég.A pörköltet, paprikás krumplit, lecsót is anélkül csinálom például nem teszek bele hagymát, mégis nagyon finom, még senkinek nem volt rá panasza:) , csak senki mástól nem hallottam még ilyet, ezét kérdezem,ez ilyen egyedi eset?
Ketté kéne választani a kérdést, mert a hagyma kétféle állapota nem is hasonlít egymásra.
A nyers hagyma kellemetlen lehet, mert valóban csíp és a szaga tartósan megmarad.
Ezzel szemben a pirított hagyma ami a pörköltben is van, egyáltalán nem csíp, és az íze teljesen mást lesz a hőkezelés miatt, karamelizálódik és ettől lesz olyan jó.
Most komolyan, mit érzel a hagymából, ha hőkezelve van? Egy tök új dolog jön létre. Összemérhetetlen a nyerssel.
2012. okt. 19. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
4/15 anonim válasza:
Tényleg elég egyedi.
Én például a delikátot tartom ördögtől valónak, sosem tennék semmibe. Dehát mások vagyunk :-)
2012. okt. 19. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
5/15 anonim válasza:
A nyers hagyma a legfinomabb a zsíros kenyérem, vagy éppen a szalonnához.
2012. okt. 19. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
6/15 A kérdező kommentje:
Főve még csak elviselném, vagy sülve, kevés mennyiségben bizonyos ételeken, de a legjobban az zavar, hogy a szagát még másnap is érzem a kezemen, a konyhai eszközökön, hiába sikálok le ezer vízben mindent.Legszörnyűbb az, mikor például egy pohárra vagy például süteményre kerül rá valahogy véletlenül az íze, szaga.Na meg a hajamban és ruhámon sem tudom elviselni.De például a bolti mirelit bagetten, meg pizzákon, azon egész tűrhető.Nem tudom, azokon miféle hagyma lehet, de az nem olyan penetráns szagú és ízre is kellemesebb, mint az a hagyma ami nekünk szokott lenni itthon.Hőkezelés után nem olyan büdös, na de miközben sül, fő, az számomra borzasztó.
2012. okt. 19. 11:14
7/15 anonim válasza:
hagymát hagymával én is .!! utánna fogmosás és rágó .
sztem egyedi .
2012. okt. 19. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
8/15 anonim válasza:
Főlve nincs vele bajom,de nyersen "allergiás" vagyok rá,olyan szinten nem bírom,hogy egy pici darabtól vagy csak a szagától is nagyon fáj a fejem egy napig.
2012. okt. 19. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
9/15 anonim válasza:
Hagyma nélkül pörköltet biztos nem főzöl, ebben biztos lehetsz.
És igen, elég egyedi, a legtöbb ember imádja a hagymát, főleg főtt/sült állapotban, én nyersen is imádom, mégis keveset eszek, mert azért elég gyilkos szaga van.
2012. okt. 19. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
10/15 anonim válasza:
hagyma nélkül pl halászlét, lecsót, pörköltet nem si lehet főzni, legalábbis én el nem tudom képzelni, én ezekbe annyit teszek amennyit csak tudok :D nem mondanám, hogy elnyomja az ízét, sőt ez határozza meg, de mégse érezni konkrétan a hagymaízt, lehet nem dinszteled meg eléggé, azért érzed, ugyanis ha eléggé megdinszteled akkor nem sok íze marad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!