A pulyka megsülve milyen állagú? Nem száraz, inas? Tud puha lenni a húsa, ha megfelelően vagy elkészítve? Melyik részeit milyen étel készítéséhez használjátok?
Szárazabb és inasabb, de én inkább pulykát veszek, mint a bolti mű-csirkét, ennek legalább van valami pulyka-íze:
Mellehúsát vékonyra szelve lehet (szoktam) rántani, de ha megtöltöd panírozás előtt egy-egy csirkemájjal és mustárral egyébbel fűszerezet, és csak utána panírozod, még különleges is.
De lehet a mellehúsából készíteni akár brassóit, vagy csíkokra vágva tokányszerű kajákat, gombával, hasonlókkal ötvözve. Ne félj tőle, próbáld ki nyugodtan, ha van rá lehetőséged.
2-3 pulykanyakból már elég sok és fincsi pörköltet lehet főzni, akár nokedlivel, akár összefőzöd hordós aprókáposztával (=húsos káposzta), vagy pirított tarhonyával.
Amikor megvettem egy egész pulykát, akkor még a farhátot is összefőztem a nyakával pörköltnek, lett belőle annyi, hogy ha nem fagyasztottam volna le a felét, akkor kb. 2 hétig rájárhattam volna!
A szárnya és a combja kifejezetten sütve, akár előző este bepácolod valami fűszerekkel, vagy fokhagymával megtűzdelve, finom piros-ropogósra sütve. Van aki füstölt (bacon) szalonnával borítja és úgy süti, akkor is fincsi.
2-es vagyok!
Egyébként a kerek-combjából is lehet finom brassóit és hasonlókat készíteni, az nem annyira száraz, mint a mellehúsa, a "készítmény" kicsit szaftosabb lesz! :)))
Még mindig 2-es vagyok!
Külön fogalom a pulyka-zúza pörkölt. Ugyanúgy megpucolod, mint a csirke-zúzát, feldarabolod, ha tudod bográcsban főzd, persze lábasban is ugyanolyan jó. Főzési idő kb. 2,0- 2,5 óra, nagyon fincsi és kiadós, főleg bulikra, családi összejövetelekre (főtt krumpli-körettel) igazán kiadós kaja.
Kedves Hozzászólók! Mindenkinek köszönöm a válaszát!!! Örömmel tájékoztatlak benneteket :-), hogy ma délután sikerült vennünk pulykahusit: mellet és combot vásároltunk. Egyelőre csak a melle húsából készítettünk sültet - így is rengeteg lett (csak ketten vagyunk). FINOM VOLT! Holnap a comb fog elkészülni.
Nagyon köszönöm a sok tanácsot, ötletet, tapasztalatot, véleményt! A második hozzászóló nagyon aranyos, hogy többször is írt!
Majd gondolok rátok, amikor sütjük a következő adag husit!
Örülök neki, hogy ízlett!
(Ne csak akkor gondolj rám, amikor sütöd, hanem akkor is amikor eszed!) :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!