Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a kenyérre...

Mi a különbség a kenyérre kenhető vaj és a margarin között?

Figyelt kérdés
Sütni miért csak kocka vajjal (margarinnal) lehet? Nem lenne finomabb az étel, ha sima, kenhető vajat használunk?

2012. okt. 9. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én rendes vajjal sütök.

A margarin növényi eredetű, a rendes meg állati.

2012. okt. 9. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Azért margarinnal sütünk, mert az sokkal olcsóbb, mint a vaj. De vajjal minden sütemény, vagy krém finomabb.

A vaj viszont csak akkor kenhető, ha nem a hűtőből veszed ki, hanem a szabad levegőn kissé felmelegszik.

2012. okt. 9. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 doryka1234 válasza:
12%
A rendes vaj és a margarin közti különbség: a margarint csupán 1 molekula választja el attól, hogy ne műanyag legyen. Ez így van nézz utána. A margarin rendkívül egészségtelen.
2012. okt. 9. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 doryka1234 válasza:
0%
2012. okt. 9. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Najó, nem tudom miről beszélsz, de van:

-teavaj, amivel kenhetünk kenyeret, sütéshez is lehet hazsnálni

- margarinkrém-amivel kenyeret kenünk

-kockamargarin-sütéshez.


süti tésztába, most úgy általában kocka a jó. Vanank kivételek, amikbe zsír, de most ezt hagyjuk. Egyébként mivel ez a kocka zsírosabb, mint a szenyás, azért használjuk azt sütibe nem a krémesebbet.

Vaj, azaz teavaj is jó a sütibe, de inkább krémbe, tésztába mindegy, hogy az vagy kocka, csak utóbbi olcsóbb, meg nem tudom, milyen lehet teavajjal egy tészta végül is.

2012. okt. 9. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
95%

"doryka1234 válasza:"


Hát még ha kettes szinten értenél a kémiához nem írnál ekkora marhaságot!A te "logikád" szerint amit eszünk annak 70%-a műanyag, holott fogalmad sincs mit mondasz!A vaj állati zsír a margarin nővényi olajból készíttett növényi zsír ami egy atommal különböznek egymástól, de ilyen a természetben ezerszámra fordul elő és azt mondod hogy az természetes anyag pedig ugyanúgy képződik.

2012. okt. 9. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
95%

hangyáknak kb. azért nem kell a margarin, mert nincs benne tejcukor, nem édes annyira, de tök mindegy...

Mindenesetre biztos nem azért, mert teleteszik legoanyaggal, de épp azt, aki nem tanult, lehet ilyen olyan rémhírekkel ijesztgeti, meg manipulálni.

2012. okt. 9. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 mirror06 válasza:

A margarin (és még sok egyéb más termék) transzsírt tartalmaz, ami hidrogénezett növényi olaj. Magyarán megerőszakolják a növényi olajat, hogy kemény maradjon. Egy szó mint száz: baromi egészségtelen. Aki minden nap eszik transzsírt, számíthat infarktusra még fiatalabb korában, a szívbetegségek és az e végett bekövetkezett halálok statisztikájáról pedig te is olvashatsz ha ráguglizol. Tényleg nagyon meghökkentő ez a dolog, abban a hittem évekig, még az élelmiszertanárom is azt mondogatja, hogy inkább margarint együnk, mint disznózsírt, aztán most tessék, ezerszer egészségtelenebb, mint bármelyik állati zsiradék. Arról nem is beszélve, hogy a margarin egy molekula híján műanyagnak számítana.


Hogy a kérdésre is válaszoljak: sütni lehet teavajjal is, a különbség pedig nem más, mint hogy honnan származik az adott vaj. A margarin növényi eredetű, a vaj pedig tejtermék - állati.

2012. okt. 9. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
A vaj és a margarin között az alapvető különbség az, hogy előbbi egy tejszínből köpült, nagyon finom élelmiszer; utóbbi pedig olajokból vegyileg előállított ipari hulladék. Azt a butaságot ki mondta neked, hogy sütni csak kockamargarinnal lehet? Atyaúristen. Nem annyival drágább a vaj, mint amennyivel jobb, és még a legolcsóbb, gagyi vaj is ezerszer finomabb és egészségesebb a margarinnál... A végeredményről nem beszélve. Ha a süteményeket vesszük példának, az összes margarinosnak mellékíze van, feltapad a szájpadlásra, műanyag, pfuj. Amikor az emberek elkezdtek sütögetni a konyhában, margarin nem is létezett, ezt ne felejtsd :) Szerintem vajjal minden finomabb, az mindent feldob, de mindenki azt eszik, amit akar :)
2012. okt. 10. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
50%

Senki nem mondott olyat, hogy sütni csak kockával lehet, én pl. írtam, hogy zsírral is, sőt egyik kedvenc sütim azzal van. Vajjal nem sütöttem még csak muffint talán, kenyeresmargarinnal meg nem tudok elképzelni sütit...én ple. zt írtam.Atyaúristen!!!!

A csirkehús meg ezerszer egészségesebb a disznónál, mégse bírom megenni, lenyelni se, érzem a számban, kiköpöm. Ennyi, nekem nem esik jól. Sőőőt lehet, hogy a tehéntej is finomabb szerinted, mint a szója, meg nem mű, de nem fogok, és sokan magamba tömni,ha érzékeny vagyok laktózra pl. Jaaamm...teavajat sem fog aki annyira érzékeny ;) Úristen!!!


Végeredmény? Anyukám rengeteget süt, másoknak is, egyszer nem panaszkodtak, hogy sz.r, mert margarin van benne, sőt imádják a sütijeit. Nincs mellékízük, nem tapad a szájpadlásunkra. Jujjj!! :D :D


De megértem, hogy mániás vagy, láttam már ilyen nőt, annak az se volt mindegy, milyen sajt, mert fujj az zsiros...én simán szerettem, sőt fujj ez a margarin neki zsíros, miért mondtam, hogy jó... Nah talán mert ebben nem vagyok finnyagép :)


Nem a szubjektív élményeidről szólt a kérdés amúgy se :)

2012. okt. 10. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!