Mi a különbség a kenyérre kenhető vaj és a margarin között?
Én rendes vajjal sütök.
A margarin növényi eredetű, a rendes meg állati.
Azért margarinnal sütünk, mert az sokkal olcsóbb, mint a vaj. De vajjal minden sütemény, vagy krém finomabb.
A vaj viszont csak akkor kenhető, ha nem a hűtőből veszed ki, hanem a szabad levegőn kissé felmelegszik.
Najó, nem tudom miről beszélsz, de van:
-teavaj, amivel kenhetünk kenyeret, sütéshez is lehet hazsnálni
- margarinkrém-amivel kenyeret kenünk
-kockamargarin-sütéshez.
süti tésztába, most úgy általában kocka a jó. Vanank kivételek, amikbe zsír, de most ezt hagyjuk. Egyébként mivel ez a kocka zsírosabb, mint a szenyás, azért használjuk azt sütibe nem a krémesebbet.
Vaj, azaz teavaj is jó a sütibe, de inkább krémbe, tésztába mindegy, hogy az vagy kocka, csak utóbbi olcsóbb, meg nem tudom, milyen lehet teavajjal egy tészta végül is.
"doryka1234 válasza:"
Hát még ha kettes szinten értenél a kémiához nem írnál ekkora marhaságot!A te "logikád" szerint amit eszünk annak 70%-a műanyag, holott fogalmad sincs mit mondasz!A vaj állati zsír a margarin nővényi olajból készíttett növényi zsír ami egy atommal különböznek egymástól, de ilyen a természetben ezerszámra fordul elő és azt mondod hogy az természetes anyag pedig ugyanúgy képződik.
hangyáknak kb. azért nem kell a margarin, mert nincs benne tejcukor, nem édes annyira, de tök mindegy...
Mindenesetre biztos nem azért, mert teleteszik legoanyaggal, de épp azt, aki nem tanult, lehet ilyen olyan rémhírekkel ijesztgeti, meg manipulálni.
A margarin (és még sok egyéb más termék) transzsírt tartalmaz, ami hidrogénezett növényi olaj. Magyarán megerőszakolják a növényi olajat, hogy kemény maradjon. Egy szó mint száz: baromi egészségtelen. Aki minden nap eszik transzsírt, számíthat infarktusra még fiatalabb korában, a szívbetegségek és az e végett bekövetkezett halálok statisztikájáról pedig te is olvashatsz ha ráguglizol. Tényleg nagyon meghökkentő ez a dolog, abban a hittem évekig, még az élelmiszertanárom is azt mondogatja, hogy inkább margarint együnk, mint disznózsírt, aztán most tessék, ezerszer egészségtelenebb, mint bármelyik állati zsiradék. Arról nem is beszélve, hogy a margarin egy molekula híján műanyagnak számítana.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: sütni lehet teavajjal is, a különbség pedig nem más, mint hogy honnan származik az adott vaj. A margarin növényi eredetű, a vaj pedig tejtermék - állati.
Senki nem mondott olyat, hogy sütni csak kockával lehet, én pl. írtam, hogy zsírral is, sőt egyik kedvenc sütim azzal van. Vajjal nem sütöttem még csak muffint talán, kenyeresmargarinnal meg nem tudok elképzelni sütit...én ple. zt írtam.Atyaúristen!!!!
A csirkehús meg ezerszer egészségesebb a disznónál, mégse bírom megenni, lenyelni se, érzem a számban, kiköpöm. Ennyi, nekem nem esik jól. Sőőőt lehet, hogy a tehéntej is finomabb szerinted, mint a szója, meg nem mű, de nem fogok, és sokan magamba tömni,ha érzékeny vagyok laktózra pl. Jaaamm...teavajat sem fog aki annyira érzékeny ;) Úristen!!!
Végeredmény? Anyukám rengeteget süt, másoknak is, egyszer nem panaszkodtak, hogy sz.r, mert margarin van benne, sőt imádják a sütijeit. Nincs mellékízük, nem tapad a szájpadlásunkra. Jujjj!! :D :D
De megértem, hogy mániás vagy, láttam már ilyen nőt, annak az se volt mindegy, milyen sajt, mert fujj az zsiros...én simán szerettem, sőt fujj ez a margarin neki zsíros, miért mondtam, hogy jó... Nah talán mert ebben nem vagyok finnyagép :)
Nem a szubjektív élményeidről szólt a kérdés amúgy se :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!