Van olyan recept amit a magadénak tartasz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egy átalakított sült rizs recept, főleg,ha kevés a hús itthon.
Kevés zsíron egy fej vöröshagymát megdinsztelek, rádobok 30 dk, csíkokra vágott lapockát, vagy combot. Sózom, borsozom és puhára párolom-sütöm.
Közben 3 bögre rizst megfőzök. Sóval,majorannával, bazsalikommal fűszerezem.
Amíg főnek , keverek majonézt, majd tartármártást csinálok belőle.
Ha a hús és a rizs is kész, akkor a húst kiveszem az edényből,ha kell, még teszek hozzá egy pici zsírt, és beleöntök 10 felvert tojást, melybe apróra vágott fokhagymát is teszek. Ha egy picit sült a tojás, akkor félrehúzom, belekeverem a húst és a rizst, majd addig főzöm-keverem, amíg a tojás is megszilárdul. Tartármártással nagyon finom, laktató étel.
De van, amikor tartár helyett sajtmártást adok hozzá.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Töltött gomba: kiadós kaja, ahogy én szeretem a legjobban:
Apró kockákra vágott krumplit serpenyőben megpirítok, amikor már puha, ráteszem a vékonyra szelt gombát, fűszerezem, és leöntöm egy kis fehérborral majd letakarom. Közben megpirítok darált húst, paradicsompürét adok hozzá, kevés vizet, majd fűszerezem (só, bors, zöldfűszerek, chilli). Leveszem a gombás krumpliról a fedőt, hagyom elpráologni a nedvességet és az alkoholt, és pirítok rajta egy kicsit. Ha kész, hozzákeverem a paradicsomos húshoz. Közben egy tepsi aljába rakok pár nagy fej gombát fejjel lefelé, megtisztítva, sózom, borsozom, pár csepp olajat teszek rájuk, és berakom a sütőbe nagyjából 10 percre. Amikor megvan, a gombákra öntöm a húst, reszelek rá sajtot, és sütőben összesütöm. Hozzá rizst vagy pennét tálalok.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sangriás-szilvás palacsinta:
A szilvát (befőttet vagy frisset) beleteszem egy lábasba, felöntöm Sangria-val, teszek hozzá cukrot ízlés szerint, és addig főzöm, amíg a szilva jó puha nem lesz. A Sangria és a cukor a főzés közben jó szirupos lesz.
Közben a palacsintákat hagyományos módon elkészítem.
Lefektetek egy palacsinta szeletet tányérra, erre jön a szilvás cucc, erre palacsinta, erre szilvás cucc, és még egy palacsinta a tetejére. Van, hogy több réteget is csinálok. A tetejét ízlés szerint lehet ízesíteni olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal, juhar sziruppal stb. Úgy szoktam szeletelni, mint egy tortát, persze mászik szét, de pont ez a jó benne.
Más gyümölccsel még nem próbáltam, de biztos finom lehet pl. eperrel, vagy barackkal.
Kalória bomba, de egyszer egy hónapban lehet bűnözni, nem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
ki az beteg, aki lepontoz?
örömöd leled benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!