Van 170 Forint + negyed kilós (8 tojásos) cérnametélt. Ebből kellene 2-4 személyre ebédet főzni. Mit javasoltok?
A négy személyből az egyik munkahelyről jön haza, ezért éhes lesz. A másik egy cukorbeteg, aki nem ehet a betegségéből kifolyólag akármit. Ketten meg kibírjuk ma kenyérmaradékon, így elég, ha két személyre főzünk valamit. Viszont számoljuk bele azt is, hogy a testvérem 12 órázik ma, így nagyon éhes lesz, mire hazaér.
Ma ennyi pénz van, ebből kell megoldani a kaját. Holnapra elvileg meg jön már a fizetés, de ma is kellene valamit főzni.
Milyen ebédötletetek van?
Én szoktam olyat csinálni hogy ételízesítőt,vagy leveskockát teszek vízbe,ha felforrt belefőzöm a tésztát.
Nagyon imádom!Szerintem finom.
nos azt nem tudom, hogy mit ehetnek a cukorbetegek, de én is a krumplipaprikást ajánlom. esetleg ha van még egy darab tojásod,liszted, csinálj bele nokedlit. a tojást öntsd fel egy kis vizzel, akkor több lesz.
vagy esetleg még sós lepényt, ha van otthon valami zsiradékod, mert a liszt az kijön belőle, meg az élesztő.
egy kis ételizesitővel pedig főzhetsz levest.
A cukorbeteg sem a főtt tésztából, sem a kenyérféléből nem ehet annyit, hogy jól is lakjon!!!
A fizikai munkát végző, munkahelyről hazatérő családtag sem fog megelégedni a főtt tésztával, valami "ütősebb" kell.
hát ennyi pénzből nehéz ütősebbet csinálni.
amúgy nagy kérdés az, hogy a kérdezőnek mi van otthon. pl. van e liszt, tojás, valami zöldségféle.
vegetás vízben csinálnék egy alaplevet abba vennék 1-2db répát és belefőzném a cérnametéltet mint egy kis hamis húsleves
maradt kb 120ft-od abból vennék egy kilo krumplit az kb 90ft és vennék 1db tojást és azt megcsinálnám ilyen egytálételszerűségnek, a krumplit paprikásan megsütnöm serpenyőbe majd ráütném a tojást
semmi más nincs otthon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!