Tudnátok mondani egy jó Gofri receptet?
Én egyszerű palacsintatésztát szoktam csinálni, csak sűrűbbre kavarom, és ha kész, csokipuding+tejszínhab.
Tehát:
tojás, cukor, vaníliáscukor, egy kis só, liszt, tej, szénsavas ásványvíz a hozzávalók, mennyiséget sajna nem tudok írni, mert mindent szemre készítek.
30 dkg liszt, 3 egész tojás, 1 cs sütőpor, 10 dkg vaj-rama, 5-8 dcl tej, 1cs vaníliás cukor, 5 dkg kristálycukor
elkészítés:A vajat/rama-t felmelegítjük hogy fojjon. a tojásokat egy nagy tálba beleütjünk majd a a felhigított vajat a vaníliás cukrot és a kristály cukrot bele öntjük. ezeket habosra keverjük egy robot géppel. a sütőport elvegyítjük a kimért lisztel. miután habos lett az eddig kikevert tészta, hozzáadjuk fokozatosan a lisztet és a tejet. tejföl állagúnak kell lennie. és már süthetjük is.
feltétnek: nutella, puding, gyümölcsök, lekvár, vagy csak simán porcukor
Remélem segítettem! Jó gofri sütést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!