Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Magyarországon miért ilyen...

Magyarországon miért ilyen rettenetesen drága az élelmiszer?

Figyelt kérdés

Jártam már több országban is, de egyikbe sem volt olyan drága az élelmiszer mint Mo.-n. Munka miatt sokat utazunk Ausztriába, és elképedek, hogy hiába vannak felfelé kerekítve az euró miatt az árak, hiába keresnek jóval többet az osztrákok, mégis az élelmiszerek nagy része olcsóbb mint Magyarországon, a magyar fizetésekhez képest is.

A szállítás szerintem azért rossz érv, mert láttam már osztrák boltban magyar szalámit, és magyar boltban magyar szalámit. Magyar boltban kb a duplája volt, mint Ausztriában.

Miért van ez? Még Romániában is olcsóbb valamivel az élelmiszer. Itt meg csak növekszik mindennek az ára.

Miért?

Lassan már a benzin mellett még az is jobban meg fogja érni, ha valaki külföldre megy élelmiszert venni.

Miért van ez?

2012. szept. 24. 19:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Finnországban éltem sokáig, és mikor hazajöttem, nagyon meglepődtem, hogy átszámolva ugyanolyanok az árak. Nem tudom, hogy meddig tűr a Magyar nép, de szerintem már nem igazán lehet tovább feszíteni a húrt.
2012. szept. 25. 08:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Én Szlovákiában élek,itt 1kg kenyér 1 euro,ill.1 euro 10 cent..Itt is magasak az árak a fizuhoz képest.Elég szomorú,hogy sokan vagyunk,akik nem a legjobb minőségű élelmiszert vesszük.Sokszor lesen az akciókat is.
2012. szept. 25. 16:09
 13/15 anonim ***** válasza:
Na ja, tótéknál a Milka, 1,1 €, sógoréknál meg 0,85 €. Azaz az Euró bevezetése miatt egyértelműen látható, hogy előzik Ausztriát egyes termékek árai. :(
2012. szept. 25. 20:09
 14/15 A kérdező kommentje:
Magyarországon a milka asszem 350-400 forintnál kezdődik ami kb 1 euró 20-30 cent....
2012. szept. 25. 20:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Azért ilyen drága Magyarországon az élelmiszer, mert a magyar nép hagyja, hogy ilyen drága legyen.
2012. szept. 30. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!