Uborka tartósítására néhány ismerősöm borként használ. Idegenkedem tőle. Alaptalan az aggodalmam? Használjam nyugodtam?
Figyelt kérdés
2012. szept. 20. 23:17
1/4 anonim válasza:
A bórkénnel kapcsolatban még nem olvastam, hogy az egészségre káros lenne, szemben például a nátrium-benzoáttal, ami aszkorbinsav (C-vitamin) jelenlétében benzollá alakul. Az viszont rákkeltő.
2/4 anonim válasza:
A borban is van évszázadok óta borkén mivel avval kell kezelni, nyugodtan használd!
3/4 anonim válasza:
A benzoesavból nem mindíg keletkezik benzol egyszer! És másodszor ez a savanyuság levében van amit nem fogyasztunk! Harmadszor ez olyan csekély mennyiség hogy az ember naponta az utcán ötvenszer annyi benzolt szív be.
4/4 anonim válasza:
A bort is azzal kezelik. Csak vigyázni kell, hogy ne túl sok borként rakjon bele valaki, mert akkor fejfájást okoz. A borkén kálium-piroszulfát = K2S2O5. A savas bor a piroszulfátionnal kölcsönhat és kén-dioxid képződik víz mellett. Ezzel gátolják meg a további erjedését a bornak.
Hát, uborkaléről nem tudok semmit, de próbáltam segíteni azzal, amit tudok az anyagról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!