Ha egy nagyobb társasággal megyek étterembe, kérhetem, hogy ne külön-külön hozzanak inni, hanem tegyenek ki néhány 2 literest?
Vagy nincs erre lehetőség?
Elsődleges szempont az, hogy sok a kisgyerek, aki ugyanúgy kér egy pohárral, mint a felnőtt, de nem issza meg.
A második az anyagi. (de ha van is erre lehetőség, gondolom ugyanannyiért adja literjét, mint a kimértnek)
Elegánsabb éttermekben még nem láttam, hogy 2 literes üdítőt árultak volna. Kisüveges szokott lenni, azzal meg nincs gond. Egyszerűen két poharat kérsz hozzá, úgy a kisgyerek is tud belőle iszogatni. A Coca-s üditők általában 0,2-esek vagy 0,25-ösek, a Pepsisek meg 0,33-ak.
De ha előre egyeztettek még lehet azt is megengedik, hogy vigyetek be 2L-es üdítőt.
Én is tudom, hogy nem szokott lenni, pont ezért kérdezem, hogy nem lehetne-e megoldani.
Csak abban, hogy ők mennyire nagyon, és kell nekik minden...
eléggé zavaró a viselkedésük (barátaim gyermekei)
Ha elég sokan vagytok (mint egy ballagás, vagy ilyesmi), és előre tisztázzátok, szerintem abban is benne vannak, hogy magatok vigyétek az üdítőket. Persze helyfüggő, egy 5*-szálloda éttermében ne próbálkozzatok ilyesmivel, de a sarki kifőzdében okés. :) Mondjuk ez komolyabb eseménynél lehet opció.
A másik megoldás, ami szerintem általánosan elfogadott, hogy a felnőttek rendelnek üdítőt maguknak, de a csemetéknek hozzátok a kubut, vagy gyümölcslevet, vagy ilyesmit. Simán meg fogják érteni.
Lehet, hogy kiteszik, de árban decinként fogják felszámolni, mintha pohárban hoznák ki.
Az is lehet, hogy nem bolti két literest használnak, hanem valami sűrítményt hígítanak fel a konyhában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!