Milyenek az árak Svájcban? (élelmiszer)
Aki esetleg ott él le tudná írni az aktuális élelmiszer árakat?(sváci frankban)
Gondolok itt ilyenre, hogy tej, kenyér, virsli, szalámik...stb?
Benzin ára?
És ha esetleg a sípályák hütte árait is tudja valaki azt is megöszönném.
Svájba megyünk síelni februárben, de mindenki riogat a magas árakkal. A szállásunk már van, a síbérlet ára pedig nem drágább, mint pl Ausztriában.
Tej 1-3 chf között, fajtától függ
Kenyér szintén 1-3 chf között, zsemle 50-70 cent
Virsli 4 szalámi-kolbász 8 sonka 6 chf az átlag, viszont mind nagyon ízletes, jó minőségű, nincsenek benne "beazonosíthatatlan" darabkák...
benzint sajnos nem tudom
Áraknál én alapszabályként, általánosságban mindent(!) 2-3-as szorzoval számolok (most, az árfolyam miatt, akár 4-gyel is)
Élelmiszerárakat szerintem legegyszerűbben az áruházak weboldalán tudod megnezni: www.coop.ch, www.leshop.ch (migros), www.aldi.ch, www.lidl.ch
Kaja árak sipályán: egy főétel olyan 12-20 chf, üditő ill kávé 4-5 chf körül. Én olyan 25-30 chf körül szoktam fizetni ebédért
Szia!
Mi ált.ban a legolcsóbbat vesszük.. (nem mindig mindent)
tej: 1,15- másfél literes, kenyér 500 gr - 1.09 /Aldis, a tej is), Virsli 4 körül van 5 db. felvágott 3,4,5 Frank.
Az árakat én is 2 v. 3-szor annyinak veszem, de már nem ft-ban számolom. Ha kint élsz leszoksz róla..
A fizuk magasak CH-ban és ezek a dolgok végülis megfizethetőek, arányban így is jobbak, mint az otthoni fizetés-élelmiszer ár arány... Ez van sajnos.
Benzin pár napja 1.71 volt , ez azt hiszem a legalacsonyabb.
A Lidl tényleg jó, és vannak elég olcsó kaják, de kocsmába és étterembe menni pénzkidobás. Önellátó apartmanban kellemesen lehet élvezni az ott töltött időt.
Kell egy jó csapat, és irány a legszebb hegyek, sok osztrák is oda jár:
szallashelyek-utazas.info/tag/svajc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!