Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tudnátok javasolni étrendet...

Tudnátok javasolni étrendet fizikai munkát végzőknek?

Figyelt kérdés
az építőiparban dolgozom, napi 9-10 órát.reggelizni nem nagyon van időm, de az megoldható volna, napközben délben van egy órás szünet, ebédidő és aztán már csak vacsora. ebben az időbeosztásban szeretnék kérni egy étrendet, arra lennék kíváncsi főleg hogy mit lehet fogyasztani mit kellene mellőzni s mennyit. nem vegetáriánus étrendre vagyok kíváncsi, szeretem a húsos ételeket és nem is szeretnék velük felhagyni. köszönöm előre is segítségeteket

2012. szept. 13. 14:26
 1/3 anonim ***** válasza:

A fizikai munkát végzők magukkal viszik otthonról a reggelit:

jó db. kenyérrel sülthús, vagy füstölt kolbász, esetleg egy jó darab szalonna, ehhez zöldpaprika, paradicsom, uborka vagy kész szendvics szalámikkal, egyebekkel.

Ebédre: (ha van lehetőség melegítésre) akkor kis műa dobozban valami pörköltféle, húsos káposzta, rakott krumpli, akármi, ami laktat és melegíthető kenyérrel

esetleg utána még 1-2 gyümölcs, ha nem közvetlen ebéd után, de a tulóra esetén valamikor még d.u. jól jöhet.

2012. szept. 13. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszodat. igazat megvallva nem vagyok teljesen amatőr ebben a szakmában több éve dolgozom (azért nem lehet mondani hogy évtizedek óta de régen ) magyar vagyok de nem magyarországi magyar sőt nem is európában dolgozom hanem teljesen más kontinensen és arra voltam kíváncsi hogy mit esztek milyen étrend szerint táplálkoztok ti. mert ez a kollektíva amiben dolgozom ismerem, megbeszéljük ki mit visz mit készít stb.
2012. szept. 13. 18:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Én viszont csak azt tudom írni, amit valamikor férjem, a testvéreim vittek a munkahelyükre. Igaz, hogy ott nem volt olyan közöttük, hogy megbeszéltük, mindenki azt vitt, amit a felesége, anyukája csomagolt.

Persze, ha olyan munkahely volt, ahol volt az u.n. üzemi konyha, előre megvetted az ebédjegyet, ott főztek valami kaját (levest + második), és akkor ebédre azt ették.

Ma már ez nemigen van, inkább (akinek van munkahelye) átmegy a szomszédos mekibe, egyéb helyre, eszik egy pizzát, hasonlót, és majd este otthon a főtt kaját.


Nagyon kevesen vannak, akiknek a munkahelyük be van rendezve arra, hogy a dolgozók délben meg tudják melegíteni az ebédet, az már egy ritka jó munkahely.

2012. szept. 13. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!