10 ezer ft-ból, egy hónapra, egy fQre, milyen kajákat javasoltok?
A száraztészta a 100-asban fél kg. = 150.- Ft, ebből háromszor tudsz főzni kb. 2x eszed az egyharmadát. Ha van fagyasztód, 1 kg. sertésmáj cca 600.- Ft, ezt be tudod osztani 4-5 adagra. Lesz belőle rántani-való is kb. 2x-re, és lesz belőle reszteltnek is, vagy csíkokra vágva,lisztbe forgatva hirtelen átsütve fokhagymás-tejfölös mártással, főtt rizzsel.
Csirke far-hát-nyak-szárny olcsó pörköltnek, rizseshúsnak.
Rántott tökféleségek, cukkini, fehértök, rántott kelkáposzta.
Krumpli-fasírt, rizsfasírt, kölesfasírt
Most még olcsó a lecsó egy kis virslivel fel lehet dobni
Keress olyan boltot, ahol zárás előtt egy órával már 10-20 %-kal olcsóbban adják a péksütiket. Bevásárolsz belőle egy hétre-valót, egy-egy napi adagot csomagolj egy folpackba, rakd a fagyasztóba. Reggel vagy előző este kiveszed, a konyha-asztalon kibontva kb. egy óra alatt kienged, olyan mint a vadi friss.
Nyers krumplit szelj vékonyra, hozzá karikára szelt zöldpaprikát, felkockázott paradicsomot, szálára vágott vöröshagymát, sóval, borssal keverd össze. (Ha van egy kis virslid azt is bele-karikázhatod, de ha csak! egy falat pörköltmaradékod van, az is, ha egyik sincs az sem baj).
Egy tepsi aljába pici zsírt vagy olajat, és kevéske tejfölt, beleöntöd az előbb összekavart cuccokat, a tetejét is megkened tejföllel. Fóliával beborítod, a paradicsom levet enged, az egész átpuhul, majd fólia le, egy kicsit megpirítod a tetejét. Minimum 2 napra elég!
Szokj rá, hogy nem olajjal, hanem zsírral főzöl, ez esetben sokszor kisegít vacsira a karéj zsíros-kenyér zöldpaprikával, vagy paradicsommal esetleg ubival borítva. Ez a legolcsóbb reggeli-vacsora.
Ezt az előbb tettem fel valaki másnak, de gondolom neked is jól jön. Én is kipróbálom, még nem csináltam ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!