Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem birom megenni az...

Miért nem birom megenni az otthoni friss levágott kakast?

Figyelt kérdés
Olyan problémám van hogy ha anyukám vág le otthon kakast vagy csirkét esetleg kacsát vagy pulykát az istennek se birom megenni .Úgy hogy a boltban kell vennem húst .Mi a baj?
2012. aug. 31. 14:37
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

A bolti és aházi állatok húsa között nasgy külnbség van. Más ételel etetikőket, igy más az ízük.

Lehet ,hogy ezt érzed ...

2012. aug. 31. 15:01
 2/10 anonim válasza:
Mert az házi, sokkal erőteljesebb az íze és nincs agyonnyomva mindenfélével,mint amit a boltba szállítanak. Én sem bírom megenni a házit.
2012. aug. 31. 15:02
 3/10 anonim válasza:

Mert lelkizős vagy, gondolom, sajnálod őket. Én pont ugyanígy vagyok (lennék) ezzel. Bár én városban lakok, és nem voltam ilyen szituációban, de ha pl. nekem kéne leölnöm egy állatot, inkább éhen halnék, vagy füvet ennék. Viszont az ember mindenevő ugyebár, tehát szüksége van a húsra is.

A húspultnál eszembe se jut, hogy az a sertéscomb vagy tarja esetleg 1 hete még rohangált valahol. Pont most mutatták a TV-ben, hogy bementek egy disznóólba, kiválasztották a disznót amit le fognak vágni, és elkezdték kifelé terelgetni. Úgy megsajnáltam, már rohantam is, hogy elkapcsoljak, mert nem tudom végignézni, ha esetleg mutatják. Úgyhogy álszent vagyok és megalkuvó! :o) Tudod, a viccben a városi gyerek szerint a csirke bőrét zacskó fedi! (Nem toll)

Úgyhogy abszolút megértelek!

2012. aug. 31. 15:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Én pont fordítva vagyok vele :)

A boltinak nem szeretem az ízét.

Lehet, hogy te is így vagy vele.

Vagy csak azért nem tudod megenni, mert előtte lévő nap még gyanútlanul a kertben kapirgált mielőtt Anyukád kinyírta és ezt nehezen veszi be a gyomrod.

2012. aug. 31. 15:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Pedig pont most mondta egy ismerősöm, hogy ő azért lett vegetáriánus, mert megkóstolt egyszer egy otthon levágott húst, és aztán elkezdett undorodni a boltitól, mert hogy az mennyivel rosszabb:D
2012. aug. 31. 15:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem pszichológiai okai vannak. Az otthonit látod rohangálni, kapirgálni, hallod a hangját, és ha oda kerül a sor, hogy megedd, már nem tudod lenyelni. Míg a boltit nem a család nevelgeti, így nem is számít, hogy előtte pár nappal még élt.
2012. aug. 31. 15:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is a szituáció zavar, ahogyan a tányérodra kerül... Pedig a bolti baromfik néha nagyon rossz körülmények között vannak tartva.

Unokatesómmal esett meg, hogy az Apukája levágta a nyulát, amit húsvétra kapott. Nem szolt neki, mielőtt megetette vele, hogy ez a házi kedvenc amúgy... Azóta nem tudja megenni a nyúlhúst.

2012. aug. 31. 15:27
 8/10 MRC31 válasza:
A tudat teszi, hogy az egy élőlény volt és meg kellett ölni. A boltinál meg úgy fogja fel az agy, hogy már ilyen. Igazából ez nem baj, annyit jelent, hogy Te még tudod tiszta szívből szeretni az állatokat, nem érdekből.
2012. aug. 31. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Én az ellenkezője vagyok. A boltinak egyszerűen az íze nem olyan, mellékízt érzek, a húsa gumis. Itthon évek óta baromfit nevelek, és bizony az volt az igazi pörkölt, amit magam neveltem, tudom, mit adtam neki, milyen helyen tartották. Én is sajnálom a csirkét egy pillanatig, de azért tartom, hogy egyszer megegyük őket. Jövőre megint veszek, megint nevelem, megint találok szépet benne. A legszebbeket meghagyom magnak, felnő, és tojásokat toj.de egy jó kakaspörköltnél nincsen jobb!
2012. aug. 31. 21:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Teljesen igazatok van és tudom hogy a bolti sokkal rosszabb.A másik hogy én nem nagyon vagyok itthon mert elég sokat dolgozom szóval lelkileg nem hiszem hogy baj lenne azzal hogy tegnap még ott kapirgált az udvaron.Például a disznóval nincs ilyen problémám ha vágunk akkor nagyon szeretek belőle enni.De a kacsa , liba,tyúk nem bírom megenni csak a boltit. Köszönöm a válaszokat nagyon rendesek vagytok.
2012. szept. 1. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!