Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell túrót készíteni?

Hogyan kell túrót készíteni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 19:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Házitejet felöntöd egy tálba,vagy üvegbe míg feljön a föle,alul pedig aludttej lesz.Tetejéről a tejfölt óvatosan leszeded,majd a maradékot,tejszűrő ruhára öntöd,amit vagy felkötsz,vagy olyan helyre teszed ahol le bír csepegni a savó.Pár óra múlva már túró lesz belőle.
2009. júl. 26. 20:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előző válaszhoz:A tejet hagyd kinn a konyhában,akkor fog megaludni.A tejszűrő ruha lehet egy tiszta konyharuha is.Ha beleöntötted az aludttejet,kösd össze a négy sarkát,dugj át rajta egy fakanalat,és egy edény fölé lógasd fel.Csak házitejből tudsz túrót készíteni,boltiból nem.
2009. júl. 26. 20:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
20.57 Köszönöm a kiegészítést.Ez nekem már természetesnek tűnt,azért nem írtam.
2009. júl. 26. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy mar keso van es en latok rosszul, vagy ket modja van a turokeszitesnek (ezen sem lepodnek meg), de mi a fole leszedese utan fel is szoktuk heviteni. Nem tul sokaig es nem kell felforralni, nem is nagyon szabad kavargatni, ne torjon meg, inkabb csak megmozgatni. Ekkor valik kette a turo es a savo, ezutan szurjuk le ruhaval es csepegtetjuk ki.
2009. júl. 26. 22:02
 5/7 anonim ***** válasza:
22.02 Lehet hogy több módja van az elkészítésnek,sőt biztos is.Én még ezt a melegítős verziót nem hallottam.Sajtkészítéskor szoktuk csak melegíteni,túrónál nem,legalábbis mi.
2009. júl. 26. 23:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi is mindig "kimelegítettük" a túrót.Az aludttejről leszedtük a tejfölt aztán egy edényben tényleg minimális gázon melegítettük amíg különvált a savó.Aztán abban haygtuk kihűlni,és leszűrtük.Én meg a melegítés nélküli módszeren csodálkoztam....:D
2009. júl. 26. 23:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Én vagyok a melegítős válaszoló. Igen találékony az emberiség, mindenre több megoldás van ezek szerint. Biztosan ez is, az is ugyanolyan jó, már ezt is tudom.

Legalább ha egyszer nem lesz lehetőségem melegíteni, akkor sem esek majd kétségbe és csinálom a melegítés nélküli változattal. :-)

2009. júl. 27. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!