Mit hol szoktál gyűjteni a természetben és mire használod?
Figyelt kérdés
Ilyesmikre gondolok pl.: vadalmát az út mentén lévő vadalmabokrokról állatoknak vagy hársfavirágot hársfateának stb.2012. aug. 26. 19:47
11/34 anonim válasza:
Bodzavirágot ,csipkebogyót teának.
Gombát.
Vadszilvát,szedret,bodza és galagonyabogyót lekvárnak.
Csalánt,árvacsalánt,mályvát szintén teának
12/34 mustafa33 válasza:
Vasúti fénysorompónál szoktak gyűjtemni rézkábelt, akumlátort. Utcán öntötvas kanálisfedelet. Parkolókban alufelnit. De kérdezd inkább Rézműves Rómeót ő jobban tudja. ☺
13/34 anonim válasza:
Gyógynövényeket, fűszernövényeket, vadon termő gyümölcsöket, gombászunk. Szörpnek, teának, lekvárnak meg miegymásnak. Nagyon gazdaságos dolog tud lenni. :)
14/34 potyike válasza:
senki nem említette a salátának gyűjthető pitypang levelet(korán,amikor még nem virágzik)a madár salátát,a tyúkhúrt,a turbolyát,a vadon is termő snidlinget,a vad fokhagyma snidlinget,a cickafark levelét,stb.
15/34 mustafa33 válasza:
Magasabb helyeken áfonyát. Kéket is, vöröset is. (a medvék eléggé rosszallóan nézik)
16/34 anonim válasza:
Szexualis elmenyeket. Kesobb jol esik ragondolni.
17/34 anonim válasza:
én most a vadeperből szörpöt készítettem a családnak!nagyon finom lett!
18/34 anonim válasza:
#16 - és a csaj akkor marad úgy amikor a darázs megcsipja a segged, ekkor el akarod rántani és igy löksz nagyot
19/34 anonim válasza:
Mentát (kiszárítom teának)
Hársfavirágot (szintén teának)
Sóskát (levesnek, mártásnak, főzeléknek)
Gombát (laska és szegfűgombát, pöffeteget, ezek a legjobban felismerthetőek)
Vadalmát, vadkörtét befőttnek, kompótnak, vagy csak úgy enni
Málnát, szőlőt lehet találni sok helyen, vízpartokon. Ezt bármire fel lehet használni
Bodzavirágból szörpöt készítünk
Csipkebogyóból lekvárt vagy szörpöt csinálok
Igaz ezt nem szedni szoktuk, de a dinnye haját sem dobom el, isteni lekvárt lehet készíteni belőle :)
20/34 anonim válasza:
Utolsó vagyok: kimaradt, hogy rózsalevélből is szoktam szörpöt készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!