Kezdő vagyok a konyhában. Milyen ételeket-italokat lehet természetben gyűjtéssel kombinálva készíteni?
Például mint az ibolyafagyi, bodzaszörp, rózsaszörp, medvehagymás kecskesajt (a sajtot mi termeljük hozzá nemsokára), stb.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
bodzaszörp: 40 virág, 4 kg cukor, 4 liter víz, 4 citrom (kettő hámozva, kettő karikázva), 2 mokkás kanál szalicil, 10 dkg citromsav, 2 hétig állni hagyni, közben folyamatosan kavargatni. utána üvegekbe töltöd, lehetőleg üveg üvegbe és egész télen eláll. sok sikert hozzá, isteni finom
23/L zsófi
És ki kérdezte a bodzaszörp receptet? :D Szövegértés 1.
csipkebogyóból lekvár/tea/szörp, sült bodzavirág, galagonyából gondolom ugyanúgy lekvár/szörp Hirtelen csak ennyi jutott eszembe :/
csalánleves, csalántea. a medvehagyma sajnos már elvirágzott, már nem jó a levele semmire.
hársfavirág lesz nemsokára, érdemes télre abból is begyűjteni.
csipkebogyó-tea
zeller, petrezselyem-leves, mártogatós
kapor-szósz, szárított, kovászosuborkának, tökfőzeléknek
mogyoró-majd-sütibe, müzlibe, pörkölve
bodza-lekvár, szörp
gomba-óvatosan-leves, krémleves, pörkölt, szósz
torma
aloevera-ital, krém
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, bocsánat a kései válaszért (vizsga...).
Azt hiszem, most kipróbálom, mit lehet kihozni a csalánból, tele van vele az erdő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!