Nem hinném hogy függőségről van szó. Szerintem csak megszoktad a "jót" és ha kiesik egy-két alkalom akkor hiányzik :)
2012. aug. 2. 07:18
2/12 anonim válasza:
Hát szerintem valami függőség-szerű előfordulhat. Tudni kell nemet mondani. Én is édesszájú vagyok, nagyon szeretem a csokoládét, gumicukrot, stb. De amióta a kertben megteremnek a gyümölcsök, mellette mindennap eszem rendes ennivalót, főtt ételt, valahogy nem kívánom az édességet. Ha megkívánom, akkor sütök egy tepsi süteményt, ami olcsóbb, és ott az édesség.
2012. aug. 2. 07:49
3/12 anonim válasza:
Létezik, megfigyeltem magamon is, ha minden nap eszem akkor egy idő után már nem bírom ki nélküle, de ha meg bírom állni, hogy 4-5 napig nem eszem csokit, akkor már nem kívánom.
2012. aug. 2. 07:58
4/12 anonim válasza:
Persze, csokoholizmusnak hívják, bár inkább lelki függőségnek számít, mert a teobromin nem elég erős ahhoz, hogy fizikai függőséget okozzon.
2012. aug. 2. 07:58
5/12 anonim válasza:
Szerintem igen, én pl ha nem eszek csokit (elég egy két kocka) fáj a fejem. Lehet alacsony a cukrom..
Kicsit én is függök a csokitól, de azért nem ennyire. :) Nekem hetente legalább kell egy kicsit ennem, akkor már jól érzem magam. De, ha mondjuk egy hónapig semmilyen csokit nem kapnék, teljesen bediliznék.
Nemrég komolyan fogyóztam, és kis csokit még közben is ettem.
2012. aug. 2. 08:17
7/12 anonim válasza:
Igen, de lehet, hogy csak a cukor az, ami hiányzik. Vannak ilyen ételek-italok (chips, kóla, édességek, mekis kaják), amikre rá lehet úgymond szokni, de pár napos megvonással le is lehet szokni róluk. Lehet bennük valami fűszer, vagy adalékanyag, amitől a szervezet elkezdi követelni az újabb adagot, holott igazából nincs is rá szüksége.
2012. aug. 2. 08:28
8/12 anonim válasza:
Off
kiegészítés: érdekes amúgy, hogy az egészséges, igazán tápláló kajákat kívánja ugyan az ember ha éhes, de máshogy. Nem úgy, mint a vackokat, amiknél szinte egy kényszerítő érzés tör ránk, hogy magunkhoz vegyük. Mondjuk a tökfőzelékért nem szoktam úgy reszketni, mint a csokiért. :) Szóval szerintem így tetten érhető, hogy igazi szükségről és étvágyról van szó, vagy függőségről, aminek ellen kell állni. (Persze néha lehet bűnözni. :)))
2012. aug. 2. 08:34
9/12 anonim válasza:
Szerintem az étcsoki nem okoz függőséget, de ez a cukormázas valami(Milka, Boci etc) igen. :/
Én sajnos a kakaóval vagyok így. Ha nem iszom 1 napig kakaót minden bajom van(néha erősebb a vágyam iránta, mint a kávé után, pedig az létszükséglet!) Mivel sem a teámba sem a kávémba nem teszek cukrot, az édességeket nem szeretem, maradt a kakaó. :D
2012. aug. 2. 09:04
10/12 anonim válasza:
Igen, mentális függőséget okoz, fizikait nem igazán.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!