Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Csokoládé függőség kezelése?

Csokoládé függőség kezelése?

Figyelt kérdés
Lehet hülyének néztek, de csokifüggő vagyok, amióta az eszemet tudom. Édesapám (már nem él) csokigyárban dolgozott, és annak idején kartonnal hozta haza az akkor (90-es évek) legmenőbb csokikat, amiből persze sunyi mód lopkodtam.:D Azóta a csoki a mindenem. Megesik, hogy nem is eszek rendes kaját 1 nap, csak csokit. Szó szerint zabálom, főleg mikuláskor és képes vagyok a testvéremtől is ellopni, csak mert kell. Szerencsére genetikailag nem vagyok hajlamos az elhízásra, viszont a családban jelen volt a cukorbetegség és a csokoládé miatt esélyes lehet a kialakulása + amit leművelek már kóros. Ha nem kapom meg a kedvem nagyon rossz lesz. Ingerlékeny, kedvtelen és nyávogós (fiú létemre) leszek. Nincs valami megoldás arra, hogy leszokjam? Kezd zavaró lenni. 21/f
2011. dec. 18. 18:08
 1/3 anonim ***** válasza:

nemcsak a hízás, a fogak, a csontok is legyengülnek - a túl sok cukor kivonja a csontokból a meszet.

sz. úgy lehet, hogy radikálisan eldöntöd, reggel:

ma nem eszek csokit, kakaót. És nem eszel - semmit.

Másnap reggel megint: ma nem eszek csokit, kakaót. És nem eszel semmit.Harmadik nap már nem fogod kivánni.

Tehát nem kicsit- hanem semmit. 1 - 1 napos ritmusban. 0

Ha hiányérzeted van: egy kiskanál méz. Az meg még egészséges is.

2011. dec. 18. 18:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Érdekes, te csokifüggő vagy, nekem pedig most a napokban volt Karácsony miatt a szüleim felé egy "coming out"-om, hogy szinte mindent utálok, ami édes. Komolyan mondom, engem csokival vallatni lehetne, annyira utálom. Főleg a Milkát, ami szerintem a Habsburgok után Ausztria legnagyobb csapása.

Pedig régen szerettem, de változnak az idők.

2011. dec. 18. 19:30
 3/3 anonim válasza:
Miért élsz még ezen a bolygón te idióta?
2015. okt. 7. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!