Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Létezik ilyen függőség?

Létezik ilyen függőség?

Figyelt kérdés
kiskorom óta a kakaóval kapcsolatban kialakult bennem egy már-már függőségnek nevezhető dolog.. annyira imádom a kakaót,hogy egész nap azt akarok inni, és soha nem unom meg kb. ha abbahagyom, akkor is csak azért, mert már majdnem hányok a sok ivástól..Létezik olyan,hogy kakaófüggőség?
2011. márc. 17. 17:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Pszichés függőség. Szerintem. Ha nem jól gondolom akkor javítson ki valaki. Tudtommal pszichés függőséget bár mi kialakíthat. Nekem anno szóda függőségem volt, azóta valahogy rá se bírok nézni. Na mindegy.
2011. márc. 17. 17:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Létezhet, persze.
2011. márc. 17. 18:07
 3/8 anonim válasza:

A kakaóban több mint 300 vegyület található, ebből ami érdekes a kannabinoidok. Mint ahogy a nevében is benne van a "kannabisz", ezek okozhatnak függőséget, mert az idegsejtjeidben azokat az ingerületátvivő anyagokat használja, mint pl. a kender. Emellett koffein és teobromin is van benne, melyek szintén okozhatnak függőséget, tehát nem feltétlenül pszichés eredetű.

Fontos viszont, hogy egyél olyan gyümölcsöket, melyek csökkentik az éhségérzetet: búzacsíra, búzakorpa, 2 répa étkezések előtt, valamint igyál zöld teát és mozogj sokat! Ezek segíteni fognak.

2011. márc. 17. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Pszichés függőséget alakít ki. Voltak kutatások, amik kimutatták, hogy nem a kannabioidok okozzák a bajt.
2011. márc. 17. 22:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok, ismereteim alapján a fű sem okoz fizikai függőséget max pszichéset.
2011. márc. 17. 22:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát ebbe én most nem szólnék bele, mivel semmti nem tudok róla (ezért írtam ki a kérdést.:D)De 19:27 - Sokat mozgok és mindenfélét eszek, ami már nem mozog:)-a jó értelemben.
2011. márc. 18. 13:35
 7/8 A kérdező kommentje:
- kicsit más téma, de akkor ilyen alapon: ha valaki csak elrágja a kendert, akkor az is függőséget válthat ki benne?
2011. márc. 18. 13:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Sose volt a kakaónak semmi köze a kannabiolokhoz, be se fogsz tőle tépni. A kakaó egy koffeinhez hasonló vegyületet tartalmaz mégpedig teobromint, kevésbé élénkínt mint a koffein de euforizál annyival jobban, és vizeletet is hajt. Erre az anyagra lehet rákattanni. Külföldön meg lehet venni a kristály tiszta kivonatát a kakaóból. Elég jó :)
2012. júl. 26. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!