Létezik ilyen függőség?
Figyelt kérdés
kiskorom óta a kakaóval kapcsolatban kialakult bennem egy már-már függőségnek nevezhető dolog.. annyira imádom a kakaót,hogy egész nap azt akarok inni, és soha nem unom meg kb. ha abbahagyom, akkor is csak azért, mert már majdnem hányok a sok ivástól..Létezik olyan,hogy kakaófüggőség?2011. márc. 17. 17:52
1/8 anonim válasza:
Pszichés függőség. Szerintem. Ha nem jól gondolom akkor javítson ki valaki. Tudtommal pszichés függőséget bár mi kialakíthat. Nekem anno szóda függőségem volt, azóta valahogy rá se bírok nézni. Na mindegy.
3/8 anonim válasza:
A kakaóban több mint 300 vegyület található, ebből ami érdekes a kannabinoidok. Mint ahogy a nevében is benne van a "kannabisz", ezek okozhatnak függőséget, mert az idegsejtjeidben azokat az ingerületátvivő anyagokat használja, mint pl. a kender. Emellett koffein és teobromin is van benne, melyek szintén okozhatnak függőséget, tehát nem feltétlenül pszichés eredetű.
Fontos viszont, hogy egyél olyan gyümölcsöket, melyek csökkentik az éhségérzetet: búzacsíra, búzakorpa, 2 répa étkezések előtt, valamint igyál zöld teát és mozogj sokat! Ezek segíteni fognak.
4/8 anonim válasza:
Pszichés függőséget alakít ki. Voltak kutatások, amik kimutatták, hogy nem a kannabioidok okozzák a bajt.
5/8 anonim válasza:
Első vagyok, ismereteim alapján a fű sem okoz fizikai függőséget max pszichéset.
6/8 A kérdező kommentje:
Hát ebbe én most nem szólnék bele, mivel semmti nem tudok róla (ezért írtam ki a kérdést.:D)De 19:27 - Sokat mozgok és mindenfélét eszek, ami már nem mozog:)-a jó értelemben.
2011. márc. 18. 13:35
7/8 A kérdező kommentje:
- kicsit más téma, de akkor ilyen alapon: ha valaki csak elrágja a kendert, akkor az is függőséget válthat ki benne?
2011. márc. 18. 13:36
8/8 anonim válasza:
Sose volt a kakaónak semmi köze a kannabiolokhoz, be se fogsz tőle tépni. A kakaó egy koffeinhez hasonló vegyületet tartalmaz mégpedig teobromint, kevésbé élénkínt mint a koffein de euforizál annyival jobban, és vizeletet is hajt. Erre az anyagra lehet rákattanni. Külföldön meg lehet venni a kristály tiszta kivonatát a kakaóból. Elég jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!