Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez függőség, vagy más is van így?

Ez függőség, vagy más is van így?

Figyelt kérdés
Nem eszem sok édességet, de ha naponta legalább pár kocka nápolyit vagy egy-két túró rudit nem ehetek, szabályosan rosszul érzem magam, lehangolt leszek, meg minden. Lehet, hogy függővé váltam.
2009. júl. 26. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Az is lehet,hogy a vércukroddal van gond.
2009. júl. 26. 18:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem, a vércukrom teljesen jó, direkt megnéztük többször is.
2009. júl. 26. 18:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, a cukor tud függőséget okozni. Hirtelen felemeli a vércukor- szintet, aztán ugyanolyan hirtelen le is esik. Ezért kívánja meg kicsivel utána megint az ember a cukros dolgokat. Próbálj meg diabetikus édességeket fogyasztani, azok nem váltanak ki ilyen heves reakciót. Ott csak az íz miatt válhatsz maximum függővé :)
2009. júl. 26. 18:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Tehát a feldobott vércukorszintem miatt érzem magam "happy-nek"? Mert ha ettem egy kis édességet, nyugodtabb és elégedettebb vagyok. Ha meg nincs itthon semmi, volt, hogy tiszta ideg lettem. :(
2009. júl. 26. 18:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, pontosan, ahogy írod. Próbáld meg a csokit szárított gyümölccel helyettesíteni. ebben gyümölcscukor van, nem az egészségtelen répacukor. Ez ugyan nem hirtelen emeli meg a vércukor szintet mint a répacukor, viszont tovább tartja fenn és egyenletesebben. Az elején furesz lehet, nekem az volt, de egész jól hozzá lehet szokni... oké, a csoki valszeg mindig hiányozni fog, de ha átállsz menni fog az is, hogy ellenállj a csokinak. :) Nem kell örökre, de ha ilyen ütemben eszed az édességet, akkor az a súlyodon is meg fog sajnos látszódni, ami már nem olyan szerencsés. :-/

Én mikor megkívánom az édességet van, hogy inkább egy kiskanál mézet szoktam enni, az is segít elterelni a figyelmet és az is egészségesebb, mint a csoki. Plusz az emésztésnek is jót tesz. De amúgy mint bármilyen édességgel, semmivel sem szabad túlzásba esni. Sem a szárított gyümölccsel, sem a mézzel.

2009. júl. 26. 19:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Megpróbálom a szárított gyümölcsöt. A súlyommal nincs gond, mert nem vagyok hízékony, 2 gyerek után is tök sovány vagyok, ehetek bármit, de persze tudom, hogy a sok édesség nem egészséges. Ezért is írtam ide. :) Még egyszer köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2009. júl. 27. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!