Igen, most kezd függő lenni. Napi egy óra sok.
Nálunk max. 30 perc volt mégis elkezdte a hisztit a lekapcsolásnál. Azt a büntetést kapta, hogy pár napig nem számítógépezhet ill. egy nagy hisztinél kitöröltem a kedvenc játékát (persze nem tudta, hogy még vissza lehet állítani). Aztán valahogy el is felejtkezett róla. A bekapcsolásért ritkán hisztizett, mindig csak a kikapcsolásnál volt baj.
Csinálj egyéb programot. Készítsetek valamit stb.
Mostanában nekem inkább azzal megy az agyamra, hogy mindig "készít" valamit, ami abból áll, hogy vagdos, és fecnikkel van tele a lakás.
Szerintem egy hét alatt "lejön róla":-)
2010. febr. 11. 14:12
Az én lányaim 7 és 10 évesek. Hetek telnek el, hogy akár megemlítenék, hogy játszani akarnak a gépen. Teljesen jól megvannak nélküle is. Én lecsökkenteném a helyedben a napi egy órát, sőt inkább csak hétvégén engedném meg. Felesleges egy ilyen kicsi gyereknek még.
2010. febr. 11. 16:07
napi egy óra rengeteg! egy próbáld meg hogy egyáltalán nem kapcsolod be ezerféle játék van amivel le lehet kötni kitartást neked!
2010. febr. 11. 16:20
4/10 A kérdező kommentje:
Az én gyermekem fiú és az a baj,hogy ha bármelyikünknek kell a gép,azonnal jelentkezik ő is játszani.De megfogadom a tanácsokat és nem fogok hagyni neki csak minimális időt.Egyébként tényleg aranyos ,kisgyermekeknek való játékok vannak fent.Csak hát ha a kisújjamat nyújtom,máris az egész karom kell.Köszönöm
Ne haragudj, de mit keres egy 4 éves a szgép előtt?
Játszon rendes, korának megfelelő játékokkal. Arról nem is beszélve, h. rontja a szemét és ha már most ennyit ül előtte, mi lesz később?
2010. febr. 12. 08:49
mi úgy szoktuk hogy zenét hallgatunk róla ,gyerekeknek valót persze de azt is max kettőt és utána kikapcs persze van hogy nem tetszik neki de szerintem ezt ne hagyd ...annyi mindennel le lehet kötni egy gyereket a sz.gép legyen az utolsó
2010. febr. 12. 10:17
bocs, de a hisztit le kell sz.rni. amúgy én sem értem, mit sz.gépezik egy 4 éves gyerek? aztán majd csodálkoztok, hogy 10 évesen mi lesz....gondolom, nem a gyerek telepítette fel a játékokat, nem ő találta ki, hogy ilyen egyáltalán létezik. nem akarlak megbántni, de nem értem ezt az egészet.
2010. febr. 12. 11:00
8/10 A kérdező kommentje:
Elmondanám,hogy az óvodába adtak címeket,ahonnan képességfejlesztő játékokat és feladatokat lehet leszedni kis gyermekeknek.A mi csoportunkba szinte minden gyerek játszik néha.Erről ennyit.Én sem bánom,csak meg kell húzni a határt.
hát nem tudom. én és a korosztályom anno nem sz.gépeztünk, képességfejlesztés gyanánt, mégsem lett semmi bajunk, hanem egyéb játékokat játszottunk, és nem tespedtünk. Azonkívül, hogy idegrendszeri zavarokat okozhat a túlzott sz.gépezés, oda vezet, hogy a gyerek majd inkább ezeket akarja játszani, és nem fog mozogni stb. ha keretek közt tudod tartani, akkor jó, nem gáz, de a kérdésed pont azt sejteti, hogy NEM tudod. És később hidd el, többféleképpen fog ez visszaütni. Fura, hogy ilyet ajánlanak az oviban képességfejlesztésnek...modern idők.
2010. febr. 18. 09:57
10/10 A kérdező kommentje:
Egy pédát mondok,egyszervolt.hu
Egyébként úgy néz ki,hogy csak átmeneti volt a hiszti.Beállítom az órát fél órára és amikor csörögni kezd,automatikusan kilép a játékból,megelégedve.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések: