Lehet olyat hogy Pörkölt mellé grillezett zöldségfélék meg krumplipüre?
Valóban egyik sem az a klasszikus pörkölt köret, de ha valakinek ez ízlik, lelke rajta.
Kinek a pap....
"Olyan van hogy a gulyásban krumpli meg paprika (Bográcsgulyás)de ez nekem túlzás"
Felénk van a gulyásban zöldség is (répa, petrezselyemgyökér) is.
Amúgy tedd fel fordítva a kérdést: lehet-e grillezett zöldséghez pörköltöt adni?
Válasz: pörkölt mindenhez mehet!
A gulyásban nálunk is van mindenféle zöldség, sőt még apróra vágott petrezselyem is.
Pörkölt mellé a párolt zöldségfélét még én sem hallottam. De ugye ízlések és pofonok különbözőek.
Másrészt, ahogy az 5-öske írja, hogy fordítsunk rajta egy sort: párolt zöldséghez adni valamennyi pörköltet nyomtatékként, miért ne?
hagymáskrumpli, párolt répa
krumplipüré, párolt cukkini
törtkrumpli, párolt zöldborsó
tökfőzelék, krumplifőzelék, sárgaborsófőzelék, paradicsomos káposzta, kelkáposztához is illik még
krumpligombóc párolt zöldborsó
Sok olyan kaja van, ami pöri alappal indul, és és sokféle zöldséget teszünk bele.
Fogd fel úgy, mint grillzöldséget, magyaros jellegű párolt hússal. :D
Ettől még jobb lenne tarhonyával, de legalább másképp hangzik. :)
nekem egyszer a párom főzött fűszeres (kicsit mediterránra vette,oregánó,kis chili,meg még egy kis ez az) jó sűrű szaftos csirkepörit bográcsban,és sültkrumplival tálalta :D Hát előtte el sem tudtam volna képzelni ezt így együtt,aztán azóta is erről álmodom annyira jó volt.
Egy próbát megér,megcsináljátok külön a pörköltet,grillezett zöldségesek,krumplipürét,ha nem jön be megeszitek külön őket:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!