Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Alkoholista az, aki mindennap...

Alkoholista az, aki mindennap iszik valamit, vagy az, aki mindennap be van rúgva?

Figyelt kérdés

Mindenki mást mond, engem pedig érdekel :) Fogalmam sincs, hogy jó kategóriába tettem-e, nekem ezt tűnt a leglogikusabbnak.

Köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 14. 22:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%

A rendszeres ivók alkoholisták azért isznak mert a piától kellemesen feldobódnak.

Idő kérdése hogy a szervezetük hozzászokjon és akkor már nem lesz elég a napi 1-2 sör, hogy érezek a jó érzést már 4 doboz kell aztán 1 üveg bor....

könnyű eljutni oda hogy már segg részegre iszod magad mert lelkileg sóvárogsz azután a könnyed hepp y érzés után.

2012. júl. 15. 02:16
 12/17 anonim ***** válasza:
97%

Az alkoholista nem azért iszik, hogy jól érezze magát, hanem azért, hogy ne érezze magát rosszul.

Az alkoholisták jelmondata: ha lenne pálinkám, már nem lenne.

2012. júl. 15. 02:53
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha már minden nap iszik valaki az alkoholista... az lényegtelen, hogy taccsra vágja-e magát tőle vagy nem.
2012. júl. 15. 04:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy aki mindennap be van rúgva, az alkoholista e, de hogy káros, az biztos. Ugyanakkor napi egy két sör, egy pohár bor vagy whisky nem káros, és ettől nem alkoholista az ember. Nézzük: Alkoholizmus, ez egy függőség. Mit tudunk a függőségekről? Ha nem elégítjük ki a függőséget, az kellemetlen elvonási tünetekkel jár, mind fizikailag, mind lelkileg. Ha valaki képtelen működni úgy, hogy nem iszik valamit, hogy nem csíp be mindig amikor szükségesnek érzi, vagyis amikor a függősége elkezdi nyomni, hogy kéne egy kicsi, csak egy sör, csak egy feles, vagy ha valaki képtelen nyugodtan aludni, úgy hogy nem elégíti ki az alkohol utáni vágyát, azt joggal nevezhetjük alkoholistának.

De adok hivatalosabb, talán pontosabb választ:

"Az orvosi definíciók az alkoholizmust olyan szenvedélybetegségként írják le, mely az alkohol kitartó fogyasztásával jár a negatív következmények dacára.

Lényege az alkoholtól való testi-lelki függőség kialakulása, adott esetben – az alkohol hiánya esetén – elvonási tünetek megjelenése jelzi ezt a függőségi állapotot. Továbbá, bár az alkoholizmussal járó biológiai mechanizmusok még nem teljesen ismertek, több rizikófaktort azonosítottak már, köztük a társadalmi környezetet, érzelmi egészséget és genetikai hajlamosságot. Az alkoholizmus fő hatása: ráveszi a szenvedőt arra, hogy olyankor és olyan mennyiségben igyon, ami károsítja a fizikai egészségét." - Wikipedia

Üdv, 22/F

2012. júl. 15. 05:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Többféle alkoholizmus van!!!

Ugyanúgy alkoholistának nevezik azt is, aki nem bír meglenni napi pár sör nélkül. (nem kell hogy részeg legyen, ha a napi rutinban benne van a piázás, akkor az alkoholizmus)

Meg azt is, aki mondjuk fél évig szinte minden nap p.icsa részeg, aztán lehet, hogy fél évig semmit nem iszik. Ez még nem leszokást jelent, csak ilyen a bioritmusa. Sok ilyen van.

Szóval nem ezen múlik, hanem hogy mennyire van befolyással az ember életére a pia, ill. mennyire tudja kontrollálni a piázást.

pl 1 sörtől senki nem rúg be, de ha azt az 1 sört nem bírja valaki megállni, hogy ne igya meg, az orvosilag alkoholistának számít.

2012. júl. 15. 05:59
 16/17 A kérdező kommentje:
Húúú, köszönöm a válaszokat, nem gondoltam volna, hogy ennyien írtok majd :D tényleg sok mindent megtudtam :)
2012. júl. 15. 11:27
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

De miért nem kerestál ré a google-ban az alkoholista definíciójára?

Én a WHO-ajánlás szerinti alkoholizmust írtam le Neked tegnap:

[link]

2012. júl. 16. 02:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!