Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Alkoholista az, aki mindennap...

Alkoholista az, aki mindennap iszik valamit, vagy az, aki mindennap be van rúgva?

Figyelt kérdés

Mindenki mást mond, engem pedig érdekel :) Fogalmam sincs, hogy jó kategóriába tettem-e, nekem ezt tűnt a leglogikusabbnak.

Köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 14. 22:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
69%
Dr. Bartos mester rendel, amikor csak ráérsz. :D
2012. júl. 14. 23:03
 2/17 anonim ***** válasza:
91%

Iszik valamit,de nem mindegy,hogy mikor,mit,és mennyit,és főleg nem mindegy,hogy tudná-e élni a napjait ivás nélkül.Például,ha elfogy az ital,rögtön szalad-e venni a következőt?

Az sem mindegy,hogy ez az ivás milyen mértékben torzítja a személyiségét és az emberi kapcsolatait.

2012. júl. 14. 23:06
 3/17 anonim ***** válasza:
74%

2. válaszolónál a pont.

Én azt tartom alkoholistának aki naponta de vagy még 2-3 naponta is alkoholhoz nyúl leissza magát jól be van rúgva na az az alkoholista. Abban meg nincs semmi ha valaki naponta megiszik egy üvegsört, esetleg egy felest a napvégén amikor már úgysem csinálna semmit, ez még belefér.

2012. júl. 14. 23:08
 4/17 anonim ***** válasza:
87%
aki be van rugva. az alkoholista az aki nem tudja megszabni mikor lesz vége az ivásnak. tehát nem elég 1 pohár bor, ha van otthon fog még inni többet is, amig féligmeddig, de inkább teljesen be nem rug töle. mondjuk az mar egy figyelmeztetö jel ha ugy erzi valaki hogy muszaj innia minden nap akár csak kicsit is.
2012. júl. 14. 23:09
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tartom alkoholistának, aki nem tud meglenni a rendszeres ivás nélkül. Függetlenül, hogy berúg vagy sem. Például a reggel munka előtt bedobott feles sem okoz részegséget, mégsem tud dolgozni nélküle az illető. Szóval ha nem kap alkoholt, amikor megkívánja, akkor dől el, hogy mennyire függő, akár mentálisan, akár fizikálisan.
2012. júl. 14. 23:18
 6/17 anonim ***** válasza:
14%
Erre van hivatalos álláspont. Meg van határozva, hogy férfi egy korsó, nő egy pohár sört, feleannyi bort, vagy egy rövidet ha iszik egy nap, az még nem alkoholizmus. Ezen a határon felül alkoholizmus.
2012. júl. 14. 23:18
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológiai szempontól tudtommal mindenki alkoholista, aki rendszeresen iszik. Jelenthet ez a rendszeresség mindennapos ivást; jelentheti azt, hogy csak hétvégén, de akkor minden hétvégén, nyilván vannak fokozatok... Aki minden egyes nap berúg, az egyértelműen súlyos szenvedélybeteg, és nem is fogja sokáig csinálni.
2012. júl. 14. 23:25
 8/17 anonim ***** válasza:
86%
alkoholista akinek lelki testi függést okoz a piálás.
2012. júl. 14. 23:50
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
A rendszerességen van a hangsúly, nem kell minden nap berúgnia. Reggel 1-2 feles, délben 1-2 sör, este megint 2 rövid. Ettől sem rúg be, mégis alkoholista az ilyen. Mondjuk szerintem már ott gondok vannak, ha az ember rendszeresen napi 1 sörnél többet iszik meg.
2012. júl. 15. 00:17
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igazán hasznos volt mindegyik!

Tehát, aki mindennap iszik egy kicsit (mondjuk 1-2 pohár sört, vagy boroskólát, ilyesmiket), de meg tudja állni, hogy ne igyon többet, az még nem alkoholista. Erre voltam kíváncsi, mert pl szerintem fura egy olyan emberre azt mondani, hogy alkoholista, aki napi rendszerességgel iszik, de sosem rúg be.:)

2012. júl. 15. 01:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!