Mi bajuk az embereknek a nyúlhússal és a lókolbásszal?






























A ló és a nyúl nálam egy kategória a kutyával és a macskával.
Szívesen csak szárnyasokat meg halat v. tengeri herkentyűket ha (nagy ritkán hozzájutok) eszem, disznót csak akkor hogyha nincs más. Marhát se nagyon... Birkát egyszer kóstoltam, de (számomra) valami förtelem. :D
Amikor még a parízer (ma: párizsi...) zamatos volt, foszlós mint egy kalács (nem ilyen viaszosvászon szerű förmedvény) és 10 dkg 2 ft 70 fillér volt, a Margit hídnál volt lóhusbolt, a lóparízer 10 dekája 1 ft 58 fillér volt, vettem gyerekként 10 dkg lóparízert és 2 zsömlét (2x 40 fillér)és fenséges lakoma volt!
A lógyulai és a lótéliszalámi is isteni volt és felébe került, csak a szalámit nem lehetett kapni (csak a szakszervezetek büféiben...)
Ma már se íze, se zamata, se szaftja se a krinolinnak, se a szafaládénak, se a párizsinak, akár lóból, akár nem lóból készítik... :(
Lóbolt akad a Bosnyák piacon, a ló-veronai még úgy-ahoy ehető, de a többi ehetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!