Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy van ennyi idejük az...

Hogy van ennyi idejük az embereknek főzni?

Figyelt kérdés
Akárhány olyan jellegű kérdést nézek GYIK-en, hogy mi lesz ma nálatok a menü, mindenki komplett háromfogásos ebédeket ír (ilyen-olyan leves + második + tök bonyolult sütemények). Én négykor végzem a munkában, ötre érek haza minden nap, és csak utána tudok nekiállni főzni (így is sokszor előre főzök 2-3 napra és utána azt esszük). A hétvége más, bár ott is sokszor csak két fogást csinálok, de most komolyan, hogy van idejük az embereknek hétköznap háromfogásos ebédet összedobni? Még ha itthon is lennék, az is órákba telne!
2012. ápr. 21. 16:59
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
ugy hogy az fog a kérdésre válaszolni aki épp aznap főz, és lehet ők is 3 naponta főznek, meg a fele amit leirt annak esetleg maradék, vagy veszik, vagy az anyjuk hozza vagy a férje is főz, vagy nem dologznak olyan sokáig, esetlen egyáltalán nem dolgoznak.
2012. ápr. 21. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
82%
Én szoktam és 8-16-ig munka, szintén fél5-5-re érek haza. Ha például húst sütök, reggel felkelek, bepácolom, vagy összevagdalom, a krumplit szintén meghámozom, salátás dolgokkal ugyanez, legalább stére "összeér". Amikor hazajövök ezeket már csak meg kell sütni, hozzá a levest és sütit(de ezt nem mindig szoktam), de ha csinálok akkor piskótát, tiramisut. Másfél óra alatt kész vagyok vele.
2012. ápr. 21. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Írni mindenki azt ír, amit akar, (vagy igaz, vagy nem ) jómagam itthon vagyok , de így sem főzök minden nap, és , ha főzök is egy könnyű leves + második, vagy valami egytálétel.hétközben esetleg sütök egy muffint, hétvégén egy "komolyabb" sütit.

de hétvégén, gazdagabb levesből, finom főételekből azért

nem szenvednek hiányt a "lepénylesők":))

aki egész nap dolgozik és munka után áll neki(ahogy korábban én is tettem)nem várható el tőle 3 fogásos menü.

a családi összhangnak meg kell lenni, és tekintettel kell (kéne...) lenni a dolgozó nőre.

2012. ápr. 21. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem is hétköznap azok főznek 3 fogásos ebédet-vacsorát, akik napközben nem dolgoznak: vagy a babával vannak otthon, vagy mert férjük révén megengedhetik maguknak, hogy a feleség "csak" háziasszony legyen.

Aki este munka után áll neki az otthoni főzésnek (még ha reggel előkészítette is), mire a család megvacsizik, ő elmosogat, nem hiszem, hogy van ereje-kedve leülni net-ezni.

2012. ápr. 21. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 doboszoli ***** válasza:
94%

Ha nem ötletszerűen főzöl, hanem tervezetten, a minden másnapi főzés simán megoldható. Természetesen nagy segítség -szerintem- ha a férfiú is kiveszi a részét a konyhai munkából.

Nálunk az főz, akinek belefér az idejébe..(tudodki)

A vacsora a fő étkezés, akkor van itthon mindenki.(remélem a belgyógyászom nem olvassa..)

Közben egy bundás kenyér, meleg szendvics, körözött, stb vacsora/ebéd belefér.

2012. ápr. 21. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Világos beszéd:)) a munkamegosztással maximálisan egyetértek elvben, mert a valóságban nem mindig működik. (nem részemről).Én azért nem aggódom a belgyógyászom miatt, mert dundibb, mint én...hihihi:)

még egy szóval sem említette,hogy "önnek fogyni kellene pár kilót". az asszisztencia szintúgy, veri a 100-ast...

viszont az izületeim rendszeresen visítoznak, hogy vegyél vissza a sok jóból:)

de olyan jó jót főzni, és jókat enni , főleg, ha a család is vevő rá, és hálásak minden finomságért. ez, ami kárpótol a plusz kilókért.

-tdk-

2012. ápr. 21. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés, ezen már én is sokat gondolkoztam. Én sosem főzök 3 fogásos menüket, mi meg sem tudnánk enni ennyi mindent, még 2-3 nap alatt sem. Én általában csak főételt csinálok, ritkán valami süteménnyel. Vagy levest, de akkor csak desszert van utána. Most babával vagyok itthon, de így is sajnálom az időt, amit a 3 fogásos menü elvinne. Persze ez biztos gyakorlat kérdése is, én még csak 2 éve főzök állandó jelleggel, de néha olyan lassan haladok valamiért, nem is értem. Gondolom 20 év múlva 1/3 idő alatt kész leszek mindennel.
2012. ápr. 22. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves 7-es!

Ne idegeld magad! A kaja 20 év múlva is ugyanannyi idő alatt fog felforrni, az előkészítésre szánt idő (a rutin alapján) csak minimálisan fog csökkenni. Ahhoz, hogy egy kaja jó legyen, meg kell adni annak a módját, összevágni, elkapkodni nem lehet.

Személy szerint én sem hiszem, hogy a háziasszonyok többsége minden nap 3-4 fogásos ebédet-vacsorát főzne.


Egyébként pedig ne reménykedj! Most a babáddal vagy otthon (jó egészséget, sok boldogságot kívánok nektek), de 20 év múlva meglehet, hogy az unokáddal leszel otthon, és akkor sem lesz több időd! :))

2012. ápr. 22. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom aki minden nap főz előkészít pár dolgot, van kész fasírt a méhütőben mellé fagyasztott zöldség így főzelék feltéttel 30 perc, vagy kész ételeket fagyasztanak le és hétköznap csak melegítik.

Nem hiszem hogy munka mellet 3 fogásos menüt készítene bárki.

2012. ápr. 23. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!