Hogy van ennyi idejük az embereknek főzni?
Írni mindenki azt ír, amit akar, (vagy igaz, vagy nem ) jómagam itthon vagyok , de így sem főzök minden nap, és , ha főzök is egy könnyű leves + második, vagy valami egytálétel.hétközben esetleg sütök egy muffint, hétvégén egy "komolyabb" sütit.
de hétvégén, gazdagabb levesből, finom főételekből azért
nem szenvednek hiányt a "lepénylesők":))
aki egész nap dolgozik és munka után áll neki(ahogy korábban én is tettem)nem várható el tőle 3 fogásos menü.
a családi összhangnak meg kell lenni, és tekintettel kell (kéne...) lenni a dolgozó nőre.
Szerintem is hétköznap azok főznek 3 fogásos ebédet-vacsorát, akik napközben nem dolgoznak: vagy a babával vannak otthon, vagy mert férjük révén megengedhetik maguknak, hogy a feleség "csak" háziasszony legyen.
Aki este munka után áll neki az otthoni főzésnek (még ha reggel előkészítette is), mire a család megvacsizik, ő elmosogat, nem hiszem, hogy van ereje-kedve leülni net-ezni.
Ha nem ötletszerűen főzöl, hanem tervezetten, a minden másnapi főzés simán megoldható. Természetesen nagy segítség -szerintem- ha a férfiú is kiveszi a részét a konyhai munkából.
Nálunk az főz, akinek belefér az idejébe..(tudodki)
A vacsora a fő étkezés, akkor van itthon mindenki.(remélem a belgyógyászom nem olvassa..)
Közben egy bundás kenyér, meleg szendvics, körözött, stb vacsora/ebéd belefér.
Világos beszéd:)) a munkamegosztással maximálisan egyetértek elvben, mert a valóságban nem mindig működik. (nem részemről).Én azért nem aggódom a belgyógyászom miatt, mert dundibb, mint én...hihihi:)
még egy szóval sem említette,hogy "önnek fogyni kellene pár kilót". az asszisztencia szintúgy, veri a 100-ast...
viszont az izületeim rendszeresen visítoznak, hogy vegyél vissza a sok jóból:)
de olyan jó jót főzni, és jókat enni , főleg, ha a család is vevő rá, és hálásak minden finomságért. ez, ami kárpótol a plusz kilókért.
-tdk-
Kedves 7-es!
Ne idegeld magad! A kaja 20 év múlva is ugyanannyi idő alatt fog felforrni, az előkészítésre szánt idő (a rutin alapján) csak minimálisan fog csökkenni. Ahhoz, hogy egy kaja jó legyen, meg kell adni annak a módját, összevágni, elkapkodni nem lehet.
Személy szerint én sem hiszem, hogy a háziasszonyok többsége minden nap 3-4 fogásos ebédet-vacsorát főzne.
Egyébként pedig ne reménykedj! Most a babáddal vagy otthon (jó egészséget, sok boldogságot kívánok nektek), de 20 év múlva meglehet, hogy az unokáddal leszel otthon, és akkor sem lesz több időd! :))
Gondolom aki minden nap főz előkészít pár dolgot, van kész fasírt a méhütőben mellé fagyasztott zöldség így főzelék feltéttel 30 perc, vagy kész ételeket fagyasztanak le és hétköznap csak melegítik.
Nem hiszem hogy munka mellet 3 fogásos menüt készítene bárki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!