Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A fahéj tényleg káros lenne?!...

A fahéj tényleg káros lenne?! Bővebben.

Figyelt kérdés

A lányomnak van 4-5 kiló súlya, melyet le akarna fogyni, és egézséges diétába kezdett. Sokat mozog, biciklizik, valamint nagyon odafigyel az étkezésére.

Késő délután már csak iszik, és az utóbbi időben olvasta valahol, hogy a FAHÉJ fogyaszt, ezért 1 kanál fahéjat kever 1 kávéskanál ARANY ZSÍRSZEGÉNY kakaóhoz, majd felönti forró vízzel, és édesítővel.

Állítólag nagyon finom, de az utóbbi 4 napban 2,5 zacskó őrölt fahéj is elfogyott, a lányom hasa viszont borzalmasan görcsöl lent, és oldalt.

Ez a fahéj átka?

2009. júl. 9. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem a fahej az oka, hanem az, hogy nem eszik. Hany eves?
2009. júl. 9. 18:58
 2/8 anonim válasza:
100%

Nagy esély van rá, hogy a fahéj miatt fáj a hasa, ugyanis a fahéjban kumarin található, ez a természetes aromaanyag többek között a rágcsálóirtó mérgek egyik alapanyaga.

Túl nagy mennyiségben véralvadási zavart és májkárosodást okozhat. Megijedni nem kell, pontos mennyiséget nem tudok mondani, de fahéjjal nehezen tudna annyit bevinni a szervezetébe, hogy ezek a tünetek kialakuljanak.

Vegyen vissza a fahéj fogyasztásból és nem lesz gond!

Gondolom még fiatal a lányod, szóval egészséges diéta és mozgás és hipp-hopp elszáll az a 4-5 kiló.

2009. júl. 9. 19:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem a mennyiséggel lezs a gond:

fahéj nagy mennyiségben tartalmaz kumarint.

A fahéj kumarintartalma meglehetősen változó: kilója 2100-4400 mg-ot tartalmaz.

A kumarin nagyobb mennyiségben megemeli a vér a májenzim-számát, károsítja a májat, súlyosabb esetben májgyulladáshoz vezet, és a véralvadást is gátolja. Napi megengedett mennyisége testtömeg-kilogrammonként 0,1 mg, ami például egy ötvenkilós személy esetén naponta 5, egy nyolcvankilós személy esetén pedig 8 mg kumarint jelent, viszont egy 20 kg-os kisgyermek esetén mindössze 2mg fogyasztása javasolt.

vagy szüneteltesse egy picit a lányod az evését,vagy kisebb mennyiségben fogyassza.de ne aggódj nem lesz baj.

amúgy valóban anyagcsere-javító hatású!

2009. júl. 9. 19:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
valaki megelőzött:)
2009. júl. 9. 19:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
anyagcsere-javító=gyorsító:))előző voltam
2009. júl. 9. 19:04
 6/8 anonim válasza:
78%
Én előztelek meg aljas módon :D De te legalább számszerűsítetted.
2009. júl. 9. 19:05
 7/8 anonim ***** válasza:
78%
:)))
2009. júl. 9. 19:05
 8/8 A kérdező kommentje:

15 éves, 165 cm/62 kg. Szerintem csinos, de ő így nem érzi jól magát...

Eszik, de nagyon savas dolgokat, például állandóan csak zöldségek, meg teák, kávé...

A válaszokat köszönöm, jöhetne még pár, hátha volt vki hasonló helyzetben...!

2009. júl. 9. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!