Mit érdemes bográcsba főzni?
Köszi a választ.
3 an megyünk, a lecsót 2en nem szeretik(én midnent megeszek:D) a babgulyást kicsit drágának találom, hús kell bele meg ilyenek viszont a paprikáskrumplit szereti mindenki. Még jöhetnek válaszok:)
Elég, ha úgy indítod: kevés zsíron (olajon) megpirítod az apróra vágott vöröshagymát, beleforgatod a tarhonyát, majd törtpaprikát rá és felengeded. Sózod, én ekkor szoktam belenyomni a fokhagymát is, így biztosan nem fog odaégni. Amikor a tarhonya már kb. félig megfőtt, a karikára szelt virslit elég akkor belerakni, és együtt fő készre.
De ha nem cipelitek a bográcsot, zsírt és egyéb hozzávalókat, csak:
arra készültök, hogy az esi tábortűznél nyársot süttök:
szalonna, kolbász, vöröshagyma, kenyér, egy kis jófajta bor, vagy sör hozzá.
Semmi gond!
De ha a pénztárcába belefér egy kis csirkehúsos tarhonya, akkor: a dinsztelt hagymára először a husit rakjátok bele, majd a törtpaprikával felengedni, sóval együtt főzni. Amikor a husi félig megpuhult, akkor belerakni a krumplit és a tarhonyát, és készre főzni.
Persze a nagyid ezek szerint kéznél lesz, és majd segít a főzésben.
Rizses húst! Vesztek csirke húst amit szerettek, pörkölt hosszú lével, paradicsom is mehet bele egy, amikor már majdnem megfőtt, mehet bele a zacskós rizs (egyszerűbb mint a normál). A csirke olcsó (far-hát, szárny), nem is kell sok, mert ha jó sok a szaft akkor sok rizst elbír!
Otthon is megfőzheted a pörköltöt, be a fagyóba, nem tudom menyit tekertek egy nap, de kb. nem enged ki mire oda értek. Ott bogrács olvaszt, főz, bele rizs, s ennyi!)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!