Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez mitől lehet? Nálatok is...

Ez mitől lehet? Nálatok is volt már ilyen?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban-hetekben egy csomó olyan kaja jutott eszembe és csináltam meg, amit utoljára még a menzán ettem. Vagy gyerekkoromban csináltuk a nagyival. Így készült pld. betűtésztás paradicsomleves, paradicsomos káposzta, ma piskótát csináltam csokisodóval. ( Szerintem jobb lett, mint a menzás! :D)

Ti is voltatok már ilyen kaja-retro hangulatban? Milyen hasonló ételek vannak még, ami eszetekbe jut?

2012. jún. 23. 13:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

-lebbencs leves

-rizskók málnaszörppel

-káposztás tészta (még menzán cukorral ettem, már meg nem tudnám enni vele)

-meggyszósz darált hússal (azóta sem ettem ilyet, mármint darált hússal)

-krumplifőzelék fasírttal (bár ezt szoktam csinálni)

-paradicsomos húsgombóc

Hirtelen ennyi jutott eszembe!

2012. jún. 23. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen,a kedvenceim.

Emlékszem még a húsgombóc levesre,rizses húsra,sóska krumplival.

Isteni volt a csalamádé is.

2012. jún. 23. 13:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ami még szerintem utánozhatatlan a menzás tea! Nem tudom, de én kifejezetten szerettem, már volt is egy kísérletem: a csalánteából citromlével elég hasonló! :)
2012. jún. 23. 13:38
 4/5 A kérdező kommentje:
A meggyszósz, hát persze! Nálunk nem darált, hanem főtt hússal és pirított grízzel adták. Az de finom volt együtt! Rá is keresek a receptre. De lehet, hogy pöszméte szósszal csinálom, azt is imádtam. Nagyon jókat mondtatok, kösz! Zöld simogatás nektek :D
2012. jún. 23. 13:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia

Esetleg nem találtad meg a menzás gyümölcsszósz receptjét?

2012. júl. 9. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!