Éjszakára kint maradt a pörkölt, kb.21-23 fokon. Szerintetek megromlott?
Ha tegnap főzted,akkor még semmi baja. Hűtőben tárolva elvileg még 3-4 napig jó. A tészták hamarabb megromolhatnak.
Persze alapos felmelegítést(sterilizálást) ajánlok fogyasztás előtt.
Ha nem habzik meg erösen savanyú a szaga, akkor nem.
De ha felforralod, megkostold, akkor mindjárt tudod, hogy jó-e.
Igen valószinütlen, hogy megromlott volna, azt ugyanis azonnal észreveszed, ha kinyitod a fedöt.
A helyedben most változatlan állapotban nem raknám be a hűtőbe, hanem:
feltenném a gázra, és kb. jó félóráig kislángon főzném, alaposan átrotyogtatnám. Majd ha kihűlt ismét, akkor tenném a hűtőbe.
Ezáltal biztosítva azt,
- ha esetleg valami elváltozás be is indult volna, a főzéssel azt teljesen leállítottad
- ha a család valamelyik tagja előveszi, és hidegen kenyérrel megvacsizik belőle, biztos nem lesz tőle semmi baja.
Én biztosan így cselekednék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!