Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Októberben lejárt zacskós...

Októberben lejárt zacskós pörkölt szószos tészta jó még?

Figyelt kérdés
most fogom megcsinálni, hát remélem még ehető. maggi, zacsin az van hogy nem tartalmaz tartósítószert.
2012. febr. 9. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem simán, hisz az alabból müanyag az meg azt mondják 500 évig is eláll :D
2012. febr. 9. 16:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Persze, jó. :) A szavatosság a rajta lévőnek akár a 2x-ese is lehet a gyártástól számítva. Az ilyenek meg elállnak, főleg hermetikusan lezárva.
2012. febr. 9. 16:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Október kicsit régen volt, én már nem főzném meg.
2012. febr. 9. 16:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Jaj ennyire ne fossunk már a lejárati dátumtól...találtam már 2008-2009-es ilyen porokat is a szekrény mélyén, semmi bajuk nem volt. Joghurt 1-2 hónap lejárat után is jó még. Soha semmi bajunk nem volt ilyenektől. Sőt páromnál egyszer a hűtő mélyén találtunk egy 2008-as majonézt, annak se volt semmi baja. Max. felbontás után már nem áll el addig, de rögtön felbontás után semmi bajuk. Főleg ezeknek az instant szárított dolgoknak. Nincs benne semmi olyan, ami megromlana (mivel szárított).
2012. febr. 9. 17:03
 5/7 A kérdező kommentje:

köszi, meg is ettem, és jó volt (már amennyire egy zacskós kaja jó lehet)

tudom hogy a lejárt dolgok is jók, bár azért 2008-ast nem ennék meg, de én sem parázok nagyon a lejártaktól, csak eddig még nem volt rá példa hogy ilyen régit egyek.

köszönöm a válaszokat.

2012. febr. 9. 17:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, hát a 2008-ast se most találtuk, hanem 2 éve :) szóval 2 éve lejárt volt, így akartam írni...bocsánat. :) Na de, az igaz, hogy én is kicsit tartottam tőle, de semmi baja nem volt, így ettünk belőle, de azt hiszem utána ki lett dobva mert hamar felvizesedett. De a por alapúaknak semmi baja nem volt. :) Na mindegy, lényeg, hogy nem volt baja és jó volt még. :)
2012. febr. 9. 19:16
 7/7 anonim válasza:

LÁtom már lejárt téma, de megosztom veletek.

Pár napja volt a spektrumon egy olyan műsor, h mi lenne az élelmiszerekkel az ember eltűne következtében. Nos, a villamosenergia 1 hét után leállna, így a boltokban megromlanának a húsok, felvágottak, stb. Utána a péktermék menne tönkre, majd a zöldségek, gyümölcsök, stb. A lényeg az, hogy a konzervek is sokáig elállnak, csak a 40 fokos meleg esetén robbanna fel bennük valami, míg mutattak olyan zacsis süteményt, amiben olyan anyagok vannak, amelyek megakadályozzák a szétporladását, romlását, penészedését, és még a feltűntetett szavatossági idő után is 25 évig ehető!!!!

Saját tapasztalatom,hogy tejtermékkel és hússal, felvágottal nem játszom, az ha lejárt, kuka..de az ilyen fűszerek, levesporok, stb. még simán jók!!!

2012. febr. 21. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!