Mit adjak/adtok 14 honap körüli babátoknak ebédre? Amit mi eszünk abbol max. A fözelékeket eszi meg, de ami kicsit szárazabb, darabosabb azt nem kéri pl. makaroni, pörkölt tészta, rizseshús, rakott krumpli ilyeneket hogy adjak?
én szinte mindig külön főzök neki és turmixolok.
amiket írtál, azt az enyém se eszi meg (14 hónapos)
esetleg a kisebb tésztákat.
de én nem is próbálkozok, mindig csinálok valami zöldséget+ tésztát vagy rizst neki, és rakok hozzá húst, és turmix.
majd ha lesz őrlő foga, jobban tud rágni.
ma pl. a levesben főtt répát, krumplit fogja enni hússal:)
de gyakran főzök neki karfiolt, brokkolit, cukkinit, tököt és mindenhez krumplit.
szia
második vagyok
ez már egy réges-régi kérdés, azóta már 23 hónapos a babám, de azért válaszolok.
teljesen elég, ha krumplival sűríted. nem kell egy évesen felnőtt kaját ennie.
az enyém aztán még 17 hónapos koráig turmixolva evett, aztán egyik napról a másikra nem kérte, csak a darabosat, onnantól eszi a kifjezetten felnőtt ételeket.
azóta eszi a rendes, berántott főzeléket is(tehát a liszteset)
a reggeli-vacsora nem változott azóta sem:kakaós tápszer, ezen kívúl nem kér reggelit és nincs tízórai sem, max. egy keksz.
annyi változott, hogy az esti tápszer előtt sokszor van vacsora is, mondjuk minden másnap. ez főtt étel, déli maradék. hideget nem hajlandó enni(kenyér, májas, felvágott, ilyesmi)
a te egy éves babádnak még nincs szüksége külön vacsorára és felnőtt ételekre.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!