Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit csinál részletesen leírva...

Mit csinál részletesen leírva egy dagasztó pék?

Figyelt kérdés
tészát gyúr nem? magyarán gépet kezel, amibe ő dobja össze az alapanyagokat...?
2012. jún. 7. 23:09
 1/8 anonim válasza:
Gyúr.
2012. jún. 7. 23:47
 2/8 A kérdező kommentje:
ennyi?
2012. jún. 7. 23:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A kenyeret ki is kell vetni, azaz a pék letép a megdagasztott, kelesztett tésztából egy kb. kenyér súlyú darabot (egy idő után szinte dekára eltalálják), aztán kidekázza, kenyérformára alakítja. Ezután még kel egy kicsit, aztán megy a sütőbe. Az már nem a dagasztó pék dolga.
2012. jún. 8. 00:31
 4/8 A kérdező kommentje:

az kemény, akkor minek a dagasztó pék? gyúrni mindenki tud és egy bizonyos mennyiség felett már amúgy is csak géppel tudja dagasztani

mindezt azért kérdem, mert láttam egy dagasztó pék állást, és nem vagyok pék, de szeretném megérteni, mi értelme van erre állást kiírni

2012. jún. 8. 00:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Gyúrni sem tud mindenki!

De a kenyérsütés nem csak dagasztásból és sütésből áll.

Én itthon sütöm a kenyeret a sütőben.

Kimérem a lisztet,a szükséges sót,élesztőt,vizet. Ezek mennyisége is megszabott. Majd a robotgéppel addig dagasztom,amíg az edény falától elválik a tészta és sima lesz. Utána megkelesztem,formázom és sütöm.

A dagasztópék is ezt csinálja,csak sokkal nagyobb mennyiségben.

Ha nem vagy pék,akkor ne is pályázz az állásra.

2012. jún. 8. 07:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Ahogyan az előttem szóló szépen leírta: a kenyérsütés fázisait nagyüzemileg részekre osztják a teljesítmény növelése érdekében. Ez még nem jelenti azt, hogy szakképesítés nélkül is el lehet látni a feladatokat.

Ill. lehet, de annak az eredménye, előfordulhat, hogy ehetetlen lesz.

2012. jún. 8. 07:44
 7/8 A kérdező kommentje:
cukrász vagyok (nekem) alap, hogy tudok gyúrni...csak kíváncsi voltam milyen "plussz képességekkel" kell rendelkezni :P
2012. jún. 8. 10:31
 8/8 anonim válasza:
A dagasztón sok felelősség van. Nem csak annyi a dolga, hogy bekészíti a kenyeret, vagy zsemlét, stb. irányítania kell az ő csoportjában lévő embereket. Felel a termék minőségéért is. Ő rajta áll vagy bukik az egész munka.
2013. jan. 9. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!