Dagasztó nélkül hogyan lehet tésztát kikeverni?
egy receptben az van hogy dagasztóval kell a tésztát ki keverni. de nekem még nincs olyanom. hogyan lehet anélkül megoldani h ugyan azt az eredményt kapjuk?
előre is köszönöm a válaszokat
üdv:
egy kezdő háziasszony
30 éve főzök, és nincs dagasztóm, soha nem is volt. Veszel egy keverő tálat, egy fakanalat, és azzal kezded a keverést. Később sajna bele kell mászni kézzel is,és addig keverni,emelgetni, levegzőztetni,mig elválik a tál oldalától. Akkor meghinted liszttel, és letakarod fé
l órára.
A két kezeddel. Elég kemény meló. Amíg nem áll össze addig fakanál, utána meg szépen kézzel gyurmázod.
Mikor már kis gombóccá formálódott, a magad felé eső részét behajtod a közepébe, elfordítod negyed fordulattal, utána megint behajtod középre, és így tovább.
Drága nagyanyám hetente 20-30 kiló kenyeret dagasztott teknőben, minden gépi miskulancia nélkül.
Azok a kenyerek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!