Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akkor most forraljam, vagy...

Akkor most forraljam, vagy ne? (Többi lent)

Figyelt kérdés

A beledobálós savanyúság levét, ha összeállítom, van aki azt mondja, hogy kizárólag műanyag edényben, kizárólag műanyag kanállal szabad tárolni és forgatni.

Ez esetben ugye szó sincs arról, hogy a vizet és az egyb hozzávalókat összeforraljuk, mert műanyag edényben ez kizárt.

Mások azt mondják, hogy ők a lét először felforralják, majd hagyják kihűlni, és utána kezdik el belerakni a hozzávalókat. Akkor viszont az csak fém edényben történhet.

Akkor most forraljam, vagy csak hidegen rakjam össze?


2012. jún. 5. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Fém fazékban forralod a vizet, ha kihűlt beleöntöd a tisza műa. edénybe. semmi gond szerintem.

de a forralt víz ezerszer biztosabb, mint a sima hideg csapvíz.

2012. jún. 5. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Phoney ***** válasza:
48%
Mikrózható műanyagedényben fel tudod forralni mikróban, ha már itt tartunk.
2012. jún. 5. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnél a pont.:) Természetesen fém, edényben forralod fel. Van aki nem forralja de sokkal biztonságosabb a forralt és lehűtött víz.A tárolás ajánlatos a műanyag edényben.Van aki fahordókban tartja, de az nincs olyan steril soha mint a műanyag.A fém a tároláshoz pedig azért nem javasolt, mert az ecet reakcióba léphet vele.
2012. jún. 5. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Fakanállal is szabad forgatni, keverni, nemcsak műanyaggal, én pl. a vegyes savanyúságot, csalamádét összeállítás után fém edényben felforralt sós-ecetes, de még a forró vízzel öntöm le, állni hagyom / és átforgatom benne/ fél percig, majd le kell szűrni, és csak utána ráönteni a levet, hogyha már kihűlt teljesen. Ezután pedig üvegbe teszem, lehet műanyag kannába is. Szóval szerintem le kell forrázni, ha van jénai tálad, abban is lehet, a lényeg, hogy fém ne legyen.
2012. jún. 5. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Szóval úgy csináltam, hogy felforraltam teflonban a vizet, beleforraltam, amit a recept alapján kell, majd megvártam, míg a lé kihűlt. Utána átöntöttem egy kis műanyag vödörbe, ott raktam bele: egyelőre fehér és lila káposztát, répát, karfiolt. Tető rá, hadd dolgozzon!


Remélem, jól csináltam, és bízom benne, hogy fincsi is lesz!

Köszi a segítségeteket, adom a zöld kezecskéket mindenkinek!

2012. jún. 5. 20:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!