Mennyire egészségtelen a leveskocka? És hogy kell leszokni róla?
A tarja, és a szalonna is "egészségtelen", sőt a füstölt termékek is.Mégis szeretem, fogyasztom.
Ettől függetlenül nem használok ízesítőket. Számomra "egyenízűek", műanyagok.
Minden alapanyag rendelkezésre áll az év minden szakában, ill. lehet fagyasztani, konzerválni házilag.
A sertés fehér csont kilója 50 forint körül van, amiből olyan felöntőlé főzhető, hogy a jóisten letekint rá az égből.
Remeg a szám széle, amikor a Kovács Lázár,(akit eddig tiszteltem) elkurvulva a pénznek előadja, hogy a húsleves attól a két evőkanálnyi kocsonyás vacaktól lesz jó...
Ám akinek nem derogál, az használja, lelke rajta.
Szerintem.
9/26
A leveskockával és egyéb "egészségtelennek" mondott ételekkel való hülyítésnél még nagyobb hülyítés a "bio". Az egészségtelen ételekről szóló hadjáratot pontosan azok találták ki, aki bevezették a "bio" fogalmát, pontosan egy jó üzlet reményében. A "bio"-nak mondott ételek összetételét ugyanúgy nem tudod ellenőrizni, mint az "egészségtelenekét", csak épp a bionak manapság jobb a markeingje, hiszen "egészséges"-nek titulálják.
Erre pedig ugranak az emberek. Az "egészséges" reklámslogen ma sokkal népszerűbb, mint a "finom", "ízletes. Ezt ki is használják, mert általában minimum 10-szeres áron tudják árulni ugyanazt. (Lásd barnára festett fehér cukor, amiről azt hiszik, hogy barna cukor, tehát egészséges.)
Minez az üzleti siker a sok buta nőnek köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!