Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A zabpelyhet hogyan kell enni?

A zabpelyhet hogyan kell enni?

Figyelt kérdés
Anyám vett nekem zabpelyhet, "mivel az egészséges", és megpróbáltam tejjel, de olyan volt, mint az elázott fűrészpor. Mit lehet vele csinálni, hogy azért egészséges maradjon, de ehető is legyen?

2012. máj. 28. 22:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nekem joghurtba keverést javasoltak,de úgyis fűrészpor:)
2012. máj. 28. 22:11
 2/14 anonim ***** válasza:
Gyümölcsjoghurtba keverem :D
2012. máj. 28. 22:17
 3/14 anonim ***** válasza:
Csinàlj belőle zabkását, ízesísd bárhogy, nagyon finom
2012. máj. 28. 22:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj belőle zabkását!

Nagyon egyszerű, egy rész zabpehelyhez tegyél 2 rész folyadékot (tej-víz, mondjuk felesben, de lehet a tej kicsit több), bele egy kis cukor, csoki vagy kakaópor, fahéj, vagy amit szeretsz. Ezt felrakod főni, és közepes lángon főzöd 5-6 percig, amíg jól besűrűsödik. Először furcsa lehet, mert tényleg nagyon sűrű lesz, és kicsit ilyen nyálkás állaga van, de laktató és egészséges. Ja, és finom is!

Reggelire a legjobb. ;)

Egyébként mikor kész keverhetsz bele friss vagy aszalt gyümölcsöt is. Csak a fantáziád szab határt! :D

Remélem tudtam segíteni.

(Egyébként sütiket is lehet belőle csinálni, a neten találsz sokat, pl: zabos keksz vagy palacsinta.)

2012. máj. 28. 22:31
 5/14 A kérdező kommentje:
remélem nem néz ki nagyon gusztustalanul, mert hajlamos vagyok rosszul lenni a gusztustalan kajáktól :S
2012. máj. 28. 22:37
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha kásának főzöd, akkor lehet mézzel keverni. A babámnak pl banánnal adom, vagy reszelt almával. Ha főzés nélkül eszed, próbáld megpirítani száraz serpenyőben, aztán gyümölcsjoghurttal edd. Úgy egy fokkal elviselhetőbb.
2012. máj. 28. 22:44
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

kásának tényleg nagyon finom

tehetsz bele mézet, lekvárt, kókuszt, darált diót, mákot, pisztáciát, aszalt gyümiket, friss gyümiket-most főleg eper, joghurt, túróhoz keverheted

mézes tejben áztatva finom

de csinálhatsz belőle sütit is-főleg muffin, piskóta, túrógombóc

gyümölcslébe is áztathatod, turmixolhatod is

2012. máj. 28. 22:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sosem hallottam olyanról hogy valaki főzés nélkül enné. Én csak beteszem a mikróba tejjel elkeverve 2-3 percre aztán kakaóporral eszem, kb olyan mint a tejbegríz. Kis kakaóportól még nem lesz azért egészségtelen.
2012. máj. 29. 00:21
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
1 pohár zab, 2 pohár víz, 1 tk. kakaópor, 1 tk. cukor 5 perc a mikroban
2012. máj. 29. 00:22
 10/14 anonim ***** válasza:

Zabkását úgy is csinálhatsz, hogy tejjel felöntöd a zabpelyhet, és 3,5 percre beteszed a mikróba.

A vízbe könnyebben bedagad, szóval készítheted felerész vízzel is.

2012. máj. 29. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!