A zabpelyhet hogyan kell enni?
Csinálj belőle zabkását!
Nagyon egyszerű, egy rész zabpehelyhez tegyél 2 rész folyadékot (tej-víz, mondjuk felesben, de lehet a tej kicsit több), bele egy kis cukor, csoki vagy kakaópor, fahéj, vagy amit szeretsz. Ezt felrakod főni, és közepes lángon főzöd 5-6 percig, amíg jól besűrűsödik. Először furcsa lehet, mert tényleg nagyon sűrű lesz, és kicsit ilyen nyálkás állaga van, de laktató és egészséges. Ja, és finom is!
Reggelire a legjobb. ;)
Egyébként mikor kész keverhetsz bele friss vagy aszalt gyümölcsöt is. Csak a fantáziád szab határt! :D
Remélem tudtam segíteni.
(Egyébként sütiket is lehet belőle csinálni, a neten találsz sokat, pl: zabos keksz vagy palacsinta.)
kásának tényleg nagyon finom
tehetsz bele mézet, lekvárt, kókuszt, darált diót, mákot, pisztáciát, aszalt gyümiket, friss gyümiket-most főleg eper, joghurt, túróhoz keverheted
mézes tejben áztatva finom
de csinálhatsz belőle sütit is-főleg muffin, piskóta, túrógombóc
gyümölcslébe is áztathatod, turmixolhatod is
Zabkását úgy is csinálhatsz, hogy tejjel felöntöd a zabpelyhet, és 3,5 percre beteszed a mikróba.
A vízbe könnyebben bedagad, szóval készítheted felerész vízzel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!