Tényleg lehetetlenség kapirgálós HÁZI CSIRKÉT venni?
Én 150 km-re lakom Pesttől. Nálunk úgy csinálják, felnevelnek egy turnusban kb. 150-200 csirkét. Amikor már úgy kb. 1,20 kg-osak elkezdik szervezni, hogy kinek kell, mert kb. 30-50 db-ot hétvégén levágnak, felpucolnak. Kilóját adják 1000 Ft-ért. Lemérik, bezacsizzák, ráírják hány dkg. Aki feliratkozott, az megy érte a megbeszélt időben, és viszi haza.
Következő hétvégén ugyanígy. Persze azok már tovább ettek, tehát valamivel nagyobbak, a kilónkénti 1000 Ft, így 1 db-ra számolva valamivel többre jön ki.
Mire ezt a 150-200 csirkét levágták, akkorra megnőtt a következő turnus. És kezdődik az egész előlről.
Tehát csak egyszer kell egy hasonló helyre "bedolgoznod" magad, vágás előtt odaszólnak, megbeszélitek, mennyi kell, és kész.
Nehogy elhidd, hogy amelyik csak 2 hétig kap kukoricát, annak majd olyan ízletes és masszív, izmos húsa lesz 2 hét alatt, mint amit kapirgálós néven ismerünk.
Biztosan vannak olyan termelők is, de a többség nem ilyen.
Elmész a közeli falvakba és boltban, vagy buszmegállóban kiteszel pár szórólapot, hogy olyan embert keresel, aki természetesen pénz ellenében nevelné a csirkéidet és levágná neked, ha eljön az ideje. Amilyen nehéz mostanában egy kis plusz bevételhez jutni, szerintem akad jópár olyan család, akik ezt bevállalnák. Még az sem lehet akadály, hogy mivan ha meggondolod magadat, mert rájuk maradnak a csirkék és eltudják adni másnak, vagy megtudják ők is enni, szóval nagyon bizalmi kérdést sem kell csinálni belőle.
Nagypapám a baromfikból élt. Keltetett, adott el csibét, néhány hetes, illetve már felnőtt tyúkokat is, értelemszerűen minél nagyobb és szebb, annál drágább. Ha nem fogytak el a csibék, akkor sem esett pánikba, elvitték őket később! Ha tudnád milyen jó üzlet van ebben. Minden tavasszal ki kelt 3-500 csibe és általában a saját célra megtartottakon kívül sosem maradt a nyakukon. Ismerték a faluban, ha csirke kellett, mentek hozzá, levágva, zacskózva átadta nekik 900-1200 forintos áron.
Na ilyet kell neked is keresni! Ha ismeretség abszolút nincs, akkor plakát, hátha ráharap valaki! Ennyit szerintem megér!
14 esnek sajnos igaza van....így csinálják, sőt akik maguknak tojásoznak is tojótápot adnak.
Én most veszek majd egy tanyát, és ezt fogom csinálni amit a 12 es irt. Nem hogy a csirkéknek de a növényeknek se adok semmit amit boltban kapni. Felesleges mikor a neten már olyan technológiákról olvasok, hogy el se hinnétek! Én is 200 pipiben gondolkodtam először de azt hittem túlzás de most hogy olvastam 12 est azt hiszem addig fogok akkor fejlődni. Hasznos infó volt köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!