Tényleg lehetetlenség kapirgálós HÁZI CSIRKÉT venni?
Dehogynem!
Ha Pesten élsz, akkor nézz körbe a közeli kistelepüléseken. Legjobb, ha ismerős, vagy munkatárs, vagy szomszéd közvetítésével mentek el az ottani piacra. A helybeliek majd tudják, hogy melyik háznál, mikor lesz eladó csirke. Pár hét, és a jércéket már csapatostul fogják levágni. Feliratkozol néhány db-ra, felpucolva fogod megkapni, bespájzolsz belőle a fagyasztódba, és az igazi kapirgálósód lesz meg.
Persze kimehetsz akármelyik kistelepülésre egyedül is, de nem biztos, hogy sikerrel jársz. A falusiak is bizalmatlanok ma már az idegenekkel szemben, (apeh és a betörők miatt) ezért jobb, ha valami közös ismerős segítségét veszed igénybe.
anyám most hozott 2 kis pipikét, kirántani. ezekből még leves nem jó. majd később. 100 km-re lakunk Pesttől. Magunk választjuk ki az öreg maminál melyik csirkét akarjuk megenni. Pesti rokonunk is tőle szokott hozni. Ne legyél ennyire élhetetlen, a pestikek mind azt hiszik, hogy ezek a dolgok egzotikusak és kuriózumok :D
igenis létezik, tök általános, csak szét kéne nézni. Más kérdés, hogy idő, pénz és energiabefektetés kell hozzá, ha olyat akarsz enni, ami kapirgál. Menjetek le faluba mindenhol lehet találni.
Én közvetlenül ilyet nem tudok, de ha kicsit körbenézel főleg vidéken vagy bárhol tuti fognak mondani neked olyan helyet ahol adnak el néhányat. Ezt hirdetni nem fogják mert nem valami legális a dolog, én régen mindig vettem 10 házi tyúkot levágva mert annál jobb nincs ugye. Csak a tulaj abba hagyta ezt mert valaki lopta a csirkéit plusz úgy meg lettek mérgezve hogy kényszerből mindet vágniuk kellett és alig alig tudtak megmenteni belőlük valamit. A lényeg az hogy járkáld a kisebb városokat településeket és ott a kisboltokban kérdezősködj inkább hogy ismernek-e olyan embert aki ezzel foglalkozik, vagy kocsmákban ott szinte minden információt megkapsz.
Egyébként tescoba még lehet kapni jó csibéket, igaz nem teljesen tanyasiak ugyan de azok tényleg jó minőségűek.
Miért az auchanban vásárolsz csirkét a gyereknek?
ott van rengeteg piac, vegyél ott. vagy neveltess vidéken.Mi azt csináljuk, évi 300 csirke, 3 disznó és egy borjú. Akkor vágják le amikor kérem és felhozzák
6 vagyok. Én Budaörsön élek, előtte Budán laktunk.
Amikor vidéken voltunk megálltunk ebédelni egy étteremben. Láttam egy szépen tartott családi gazdaságot, utánakérdeztünk az étzteremben, utána becsöngettem,megmondtam mit akarokés megállapodtunk.
Te ráadásul XVIII. ker-ben laksz, csak el kellindulnod kifelé és biztos találsz ilyet te is. Meg kellmondani mennyi az amit biztos átveszel és akkor felnevelik neked. Én kifizetem a naposcsibét (malacot, borjút) és fizetem a tápot. valamint a vágást. hetente hoznak 5-6 csirkét. (3 egyetemista gyerekem van és legalább 2-4 kollégista barát minden nap enni, elfogy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!