Nektek melyik házilag készült sajt ízlik jobban: a tehén- vagy kecsketejből készített?
Só nélkül szokta valaki készíteni a sajtot? (Én igen :-))), mert a sósat nem kedvelem.)
Mennyi sajtot szoktatok egyszerre készíteni?
Milyen sajtokat szoktatok készíteni házilag?
Előre is köszi a válaszokat!
Szép napot Nektek és jó főzőcskézést!
Én is! ;-)
Majd megírod, hogyan sikerült a sajtkészítés neked?
Addig is sok sikert kívánok a munkálatokhoz! :-)
Szép napot!
Sziasztok!:) Van sok kecsketejünk és most a különböző felhasználási lehetőségeit böngészve találtam ide!:)
Ki szeretném próbálni,az általad írt receptet. Kérdésem,hogy mennyire legyen friss a tej? Mert van egy üveggel a hűtőben,ami pár napos (ma már csak forralással dönteném el,hogy iható-e még) és van 1 üveggel,ami tegnapi. Sajtkészítéshez összeönthetem a kettőt,így ha már az egyik kérdéses?
Továbbá olvastam,hogy Te személy szerint a natúr ízvilágot kedveled,de akkor az esetleg visszatérő Válaszolóktól kérdezném,milyen adalékanyagot és mikor tehetek még bele,amitől pikánsabb lesz? Pl. azt hiszem az Első írta,hogy a füstölt kecskesajt milyen fini,füstaromát vagy ha füstölt sót vagy valamilyen fűszert beszerzek azt belerakhatom? Illetve mindenféle fűszeres megoldás is érdekel...
Előre is köszönöm a segítségeket!:)
Szia!
Jó neked, hogy van sok kecsketejed!
Többféle módon lehet sajtot készíteni, nem csak az általam leírt recept szerint, ám tapasztalatom nekem csak ezzel van.
Friss tejből szoktam csinálni a sajtot, de csak azért, mert sosem szokott megmaradni; a tej és a sajt (és a savó!!!) is nagyon gyorsan el szokott fogyni. Egyszer volt csak olyan, hogy 1 napos tejből csináltam. Jó lett.
A több napos tejjel kapcsolatban nincs tapasztalatom és ennek hiányában csak véleményem van a kérdésedről, az pedig a következő: szerintem több napos tejet is lehet sajtkészítéshez használni.
A füstölés biztosan nagyon finommá teszi a sajtot, ezt a módszert még nem próbáltam, de ínycsiklandozó szerintem is. Az interneten a youtube-on találsz erről a témáról egy olyan videót, amelynek készítője teljesen elmagyarázza a sajtkészítést és a füstölést is. A videóban szereplő férfi nem azzal a módszerrel készíti a sajtot, ahogyan én.
Fűszereket természetesen tehetsz a sajtba, úgy is nagyon finom lesz! :-)
Ezeken a linkeken olyan weboldalakat találsz, amelyeken hasznos információkat olvashatsz a kérdéseiddel kapcsolatban (is):
Füstölt sajt: http://www.youtube.com/watch?v=oyo3sgG0S3I
Sózás: [link]
Fűszerezés: [link]
Sok sikert kívánok neked!
Szia!
Szívesen! Ma kipróbáltam egy olyan variációt, amely fokhagymát (préselve), kakukkfüvet, őrölt fekete borsot, sót tartalmazott és bizony finom lett! :-)
Ha megmarad a tejsavó, ne öntsd ki szerintem, hanem használd fel, mert nagyon finom ételeket lehet abból is készíteni. Alapanyagként a savót kipróbáltam már kenyérsütéshez, kiflihez, fűszeres hagymás barna és fehér rizs párolásához, mert azt hallottam, hogy nagyon jó ízt ad az ételeknek és tényleg. Nagyon ízlett a családnak mindegyik tejsavóval készült finomság.
(Annyit vettem észre a rizs párolásakor/főzésekor, hogy több savó kell a rizshez, mint amennyi a szokásos vízmennyiség és tovább kellett főzni, mint vízzel, de megéri. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!