Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Megpunnyadt eperből mit lehet...

Megpunnyadt eperből mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Van 1 kg eper, és egy kicsit megerjedt a hűtőben... lehet vele valamit kezdeni, vagy kuka az egész? :(

2012. máj. 23. 22:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Add ide nekem,én negyed kilót vettem,mert nem tudtam többet,drágább,mint sok hús! Pedig kedvenc gyümölcsöm. Tegnap vettem,mára penészes lett a hűtőben,de lemostam,megettem.

Tehát viccen kívül: mosd meg,és ha jó az íze,meg lehet enni,mert kidobni vétek.

2012. máj. 23. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Pálinkát. :)
2012. máj. 23. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szottyos, mi? :D Ez tök aranyos volt!


Én nemes egyszerűséggel turmixot csinálnék belőle. :)

2012. máj. 23. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Pudingba bele!
2012. máj. 23. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
35%
Én kidobnám, nem vagyok csöves hogy romlott/rohadt kaját egyek.
2012. máj. 23. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

A turmix jó ötlet :)

De az nem baj vajon, hogy tényleg erjedt...? A külseje nem csúnya, csak "szottyos" :D, viszont van egy kis pálinkaszaga :D

2012. máj. 23. 23:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is a turmixra gondoltam először. Tej + némi cukor, és az erjedt ízt sem érezni annyira. Esetleg még vmilyen eperkrémes sütit tudok elképzelni belőle.
2012. máj. 24. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

eperkrémleves

turmix

joghurtokba/túróba

joghurtos-epres piskóta

túrótorta

babapiskótás epres-joghurtos süti

kipaszírozva gyümölcsmártásnak főtt húshoz, krumplihoz

gyümölcssaláták

epres-túrókrém

2012. máj. 24. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is pont tegnap dobtam ki a fél kiló eprem felét. :( Tartogattam sütibe, erre kénytelenek voltunk tegnap gyorsan befalni a még ehetőket. Azért azt javaslom válogasd ki, mert tényleg lehet benne penészes, már ehetetlen, azokat azért ne edd már meg semmibe.

Az, hogy kicsit szottyos, nem probléma, nálunk a kertben is ha kicsit túlérett, szottyos lesz, de ettől még finom. Arra vigyázz, hogy penészes/rohadt ne legyen!

2012. máj. 24. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!