Ezekből mit lehetne csinálni? Semmit nem tudok venni, ez az össz ami rendelkezésre áll?
liszt, cukor, sütőpor, fűszerek(só, bazsalikom, oregánó)
3 liter tej, kakaópor, 4 sütőmargarin, fél liter tejszín, hagyma, krumpli, margarin, zsír, tészta(spagetti, kagyló, metélt) dejó, gríz, fokhagyma
grízes tészta, dejós tészta most volt, hagymaés krumplikrémleves is volt
ezeket már nem szeretnék csinálni
köszönöm
paprikás krumpli
krumplis tészta (kifőzött tésztára hagymás törtkrumpli)
gyúrj krumplis-tésztát (főtt krumplit megtöröd, sóval, borssal, liszttel, igazából tojással, de lehet nélküle is) összegyúrod, ebből lehet:
- gombócot formázol, rántott levesalapba belefőzöd = gölödin leves
- núdlit darabolsz belőle, kifőzöd, mák, dió, gríz
- elnyújtod, kiszaggatod, vagy kidarabolod, zsírban sütöd = krumplis lángos
Apósom főzte:
karikára szelt krumplit egy sort a lábas aljára, majd egy sor karikára szelt vöröshagyma, ismét krumpli, ismét hagyma, a tetejére krumpli kerüljön.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy kb. másfél centivel ellepje a krumplit, tegyél bele sót, a tetejére törtpaprikát, egy diónyi zsírt. Ha van egy gulyásleves, halászlé, vagy valami hasonló leveskockát.
Az a titka, hogy főzés közben nem szabad belekavarni!
Sűrű, kanállal, kenyérrel ehető, egytál-étel.
Krumplis tészta,paprikás krumpli nokedlival. Gombóc vagy gombóc leves.
De süthetsz egy linzert is,és megtöltheted kakaós krémmel.
Nem vagyok egy nagy szakács, sőt... Ebből lehet csinálni szerintem gombócot (én szoktam kakaóval tölteni) de nem jó akkor ehhez kell zsemlemorzsa...
Vagy esetleg krumplilángos, de ahhoz meg egy élesztő kell
Ha van tojásod, kavarj egy jó adag sűrű palacsinta-tésztát.
Zománcos tepsid zsírozd ki, majd rakj bele egy sor vékonyra szelt krumplit, sót, borsot, ismét krumplit, sót, borsot. A végén öntsd fel a sűrű palacsinta-tésztával. Forró sütőben, közepes lángon süsd meg.
Azért, hogy a kérdező nem jelentkezik, én azt mondom: le a kalappal magunk előtt!
Egy bajban levő embernek (ha valóban bajban van, volt) 20 perc alatt összedobtunk itt tegnap annyi variációt, annyi féle lehetőséget, hogy... lehet, hogy még mindig a különböző változatokat főzi-süti?
Szóval, nekem nagyon tetszett a társaságunk hozzá-állása.
köszönöm szépen a válaszokat, nem tudtam gép elé ülni
végül krumplistészta lett a vacsora, az ebéd meg ilyen krumplis.hagymás egytálétel szerűség lett fokhagymás-tejszínes mártással, uténa meg tojás nélkül csináltam kakaós és diós palacsintát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!