üdv. Hány %tól egézséges egy üdítőital? (gyümölcstartalom. ) most vettem egy 20%os multivitamint, ezekben érezni már a gyümiket, tegnap pedig vettem egy 52%os eperlé nektárt. Iszonyat jó volt és viszonylag olcsó, hány %tól kimondottan egézséges?
Nem attól egészséges, hogy hány százaléka a gyümölcs, hanem az a kérdés, hogy a maradék az micsoda.
Lehet 98%-os gyümölcstartalmú, ha a maradék 2% az arzén...
Szóval a lényeg: van-e benne tartósítószer, ízfokozó, stabilizátor, cukor stb.
Ugyanis egy gyümölcslé egészséges, hogyha van benne 20% gyümölcslé, meg mondjuk valami forrásvíz, azt slussz. De marha egészségtelen, ha 40%-a gyümölcslé, ami cukros vízzel van felöntve.
most a kezembe van a 20%os.
pl van benne "természetes aroma". ez mit jelent?
édesítőszerek,felinalanin-forrás. ezt sem tudom.
citromsav,vitaminok
Szerintem egyik sem egészséges, főleg nem az, ami "csökkentett energiatartalmú", mert az édesítőszeres ami nem épp természetes(személy szerint utálom az ilyet, mert utána még percekig érzem az édesítőt, szemben a cukorral).
Amúgy ugyanolyan cukros üdítő, mint a kóla vagy a szénsavas narancs. A gyümölcstartalom inkább az ízét befolyásolja.
Ami egészséges: fogsz gyümölcsöket, aztán be a présbe, az 100% csak természetes lé, ez egészséges, az összes többi csak annak akar tűnni, de mondom ugyanolyan cukros vacak, mint a szénsavas üdítők. Bár én szeretem őket, mert finomak:D
5: Hát ez az. Finomak. Ez a trükk benne, hála az ügyes vegyészeknek. S mivel ehhez szoktunk hozzá, na meg hogy szűrt, a saját „gyártású” sokaknak nem is fog ízleni.
Nagy kedvencem az a 100%-os gyümölcslé, ami sűrítményből visszahigítással készül. Akkor most 100%, vagy sem? Van egy időtőital márka – nem írom le melyik –, amelynek a gyártóját egy valamiért tisztelek. Meg sem kísérli elhitetni, hogy bármi természetes lenne benne. Szépen felsorolja az össze vegyi úton előállított alkotóelemét. A víz az egyedüli, amit talán a csapból kevertek hozzá.
Egyébként a legegészségesebb a saját termesztésű gyümölcs, úgy ahogyan van. A feldolgozottban a szénhidrát már rövidebb, gyorsan emeli, gyorsan ejti vissza cukrot.
Miért lenne nevetséges?
Üdítőital, nem gyümölcslé.
Úgysem a gyümölcs, hanem a cukor miatt issza mindenki.
Én iszom ásványvizet a gyümölcsöket meg megeszem frissen...
Egészséges is vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!