A tönkölybúza egészségesebb mint a sima? Miért és miben más? És a zabpehely?
Figyelt kérdés
2009. jún. 26. 20:42
1/5 anonim válasza:
Csak a tönköly búzáról nyilatkozom, mert abban biztos vagyok. A tönkölybúza azért egészségesebb a hagyományos búzánál, mert semmiféle vegyszert, vegyi anyagot nem vesz fel a termőföldből. Ebből készítik a búzafű levét is.
2/5 anonim válasza:
Ezt honnan vetted, hogy semmiféle vegyszert nem vesz fel? Ezt már nem tudom elhinni. Tudsz valami tudományos bizonyítékot erre?
Egyébként egészségesebb, és a változatos táplálkozás miatt érdemes fogyasztani.
3/5 anonim válasza:
Lehet, hogy nem tudod elhinni /mármint azt, hogy a tönkölybúza semmiféle vegyszert nem vesz fel a termőföldből/, azért a tény az még mindig tény marad. Nézz utána!
4/5 anonim válasza:
Próbáltam utána nézni, de semmi ilyet nem találtam, én mikor a tönkölybúzát tanultuk az egyetemen, a professzor sem említett ilyesmit, ezért kértem bizonyítékot.
Attól, hogy valaki anoniman azt állítja, hogy ő tényt közölt, még nagyon kevés ahhoz, hogy higgyek neki.
5/5 anonim válasza:
Én nem eszem tönkölybúzát.Zabpelyhet is esetleg süteményben.Az pedig hogy mit neveznek egészségesnek,mit nem,nem tud érdekelni már évek óta.Egyszer kitalálnak valamit,hogy nem egészséges,évek múlva kiderül,hogy még is az.Évekig azt hallottuk,hogy a zsír meg a vaj milyen káros az egészségre,inkább használjunk olajat és vajat.Most pedig bebizonyították,hogy az olaj és a margarin rákkeltő anyagokat tartalmaz.Főzzünk inkább zsírral,lehetőleg mangalicáéval.A mangalica fajtát azért nevelik,mer sok a zsírja,vastag a szalonnája,tehát a sertésfajták között is a legzsírosabb.És még sorolhatnám,hogy mikor mit állítanak a tudósok.A kutatásokat valakinek finanszírozni kell,és aki adja a pénzt,az elvárja,hogy a kutató olyan eredményt hozzon ki,ami neki kedvező.Hosszú idő óta minden a gyártók meg a forgalmazók érdekeiről szól,nem a fogyasztókéról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!