A só vagy a delikát az "egészségesebb"?
Figyelt kérdés
2009. jún. 26. 12:30
1/2 anonim válasza:
A delikát is tartalmaz sót, így a kérdés nem vagy/vagy.
Szerintem a lényeg az, hogy ne használj túl sokat belőle. Mivel a delikát a són kívül mást is tartalmaz, azonos mennyiséget nézve a delikát a jobb. Fokozatosan egész jól le lehet szokni a túlzott sózásról, persze valamennyi azért jó, ha van az ételben, de a tömény sóoldat levesek pl. nem túl egészségesek.
2/2 anonim válasza:
szia!
egyértelműen a só, nem nagy mennyiségben. ha van rá lehetőséged, használj tengeri sót, még jobb esetben Himalája sót. Ilyen ételízesítőket pedig ne vegyél, mert nagyon káros! Nagy részük tartalmaz nátrium glutamátot, ami egy idegméreg!
ha szeretsz ételízesítővel főzni, vegyél sómentest, Herbáriában nagyon jók vannak!
Jó egészséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!