Ha kibontom a lekvárt egy idő után (1-2 hónap) megpenészedik a teteje, ez mitől lehet, és hogyan zárjam le hogy ne legyen penészes?
Ez teljesen normális. Amelyik lekvár 2 hónap alatt nem penészedik meg, az nem is gyümölcsből van.
Annyit tehetsz, hogy kisebb üvegben veszed a lekvárt, amennyi elfogy pár hét alatt. Vagy ha magad rakod el, akkor is kisebb üvegekbe tedd.
"a gagyi lekvárok penészednek meg, mert tele vannak zselatinnal"
Ez hülyeség! A levegőből penészspórák kerülnek a lekvárba és azok a legjobb lekvárban is szaporodnak! Ennyit illő volna tudni!A gyümölcslekvár táptalaj!
Harmadik vicces :D Az én lekvárjaimban nincs más, csak gyümölcs, esetleg egy kis cukor. És persze, hogy megpenészedik két hónap alatt.
Ami nem penészedik meg, az nem is tudom elképzelni, miből van. Merthogy nem gyümölcsből, az tuti. Talán műanyagból.
Köszi a válaszokat, a múltkori házi birsalmalekvár volt és szerintem az lehetett vele a gond, hogy nem tudtuk lecsavarni és ezért kiszúrkáltuk a tetejét és ott mehetett bele a penész,persze hütőben volt. a mostanit meg frissentartó fóliával is lezártam és be a hűtőbe!
u.i. gagyi lekvárt nem veszek,ki tudja azt megenni? :-)
Ha nagyon sok a cukor benne, akkor megint nem penészedik meg. Meg sajna ma a legtöbb háziasszony is tartósítószerrel teszi el a lekvárt.
Nos lehet, hogy velem van a baj, én tényleg nem teszek bele túl sok cukrot, és semmiféle tartósítószert, hanem főleg gyümölcsöt, mert szerintem az egészséges. Kidunsztolva simán eláll évekig is akár, csak felbontás után kell megenni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!