Mennyi az átlag élelmiszerre költés egy hónap alatt 2 személynek? mi kb.40. 000-t költünk, de sokallom, így kíváncsi vagyok mások mennyit költenek.
ne sokalld, az durván napi 1300 ft. kettőtöknek.ha csak ebédre fizetnétek elő egy cégnél, már el is vinné.
ha főzöl, és kétszer is esztek belőle, tényleg nem sok a 40 ezer.
Én is eltudnák költeni 40-et, ha lenne rá, ne sokalld.
Nekünk max 20. kettőnkre a kaja, főzök, de a párom 1 héten 4 nap a cégnél kajál, ingyen adják. tehát a 20ból úgy jövünk ki, hogy reggeli, nekem ebéd, vacsi, 3 nap 2 ebéd.
Nem olyan rossz, ha ügyesen tudok vásárolni, akkor elég gyakran tudunk zöldséget enni, s nem vagyunk nagyon húspártiak, de egy héten 2x van húsos kaja is.
Rokonságból mindig kapunk gyümölcsöt, így arra nem kell költenünk.
Biztos lehetne egészségesebben, de hát ennyi van rá.
Szoktunk húst, zöldséget és gyümölcsöt is enni. Minden héten van főzelék, hús, tészta, rizs a hétvégén komolyabb és drágább kaják desszerttel.
Havonta általában két hétvégét a szülőknél töltünk így akkor nem kell költenünk.
Minden hónapban felírjuk,hogy mennyit költünk és abban csak azt látom pl. Spar 6000 Ft. így a 40.000-be benne van minden vásárlás (tehát a wc papír, tusfürdő, étel is).
Disznóhúst egyáltalán nem eszünk általában 2 kg. csirkemellet veszek egy hónapban.
De akkor ha ez annyira nem sok akkor megnyugodtam.
Én a kisfiammal élek, kb. 60.000-at költök havonta vásárlásra. Főzök, van hús minden nap, sok zöldség, a nagy része tejre megy el, és ebben is minden benne van, nemcsak a kaja.
Lehetne spórolósabban is, nem mindenből veszem a legolcsóbbat.
Nekünk kb. 80-90 ezer a havi élelmiszer és vegy áru vásárlás. DE van egy pár hónapos gyerkőc, akinek vesszük a nem a legolcsóbb pelenkát, popsitörlőt, stb. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, húst veszek, a gyereknek és magunknak is, jó minőségűt, zöldségesnél, hentesnél. Sok megy el joghurtra, túróra, tejre.
Szerintem nem költesz sokat, de mindenkinek ez a pénztárcájától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!